Vild forvandling i København: Fra kornsilo til luksuslejligheder

Københavns Nordhavn er i rivende udvikling i disse år. et af de mest spændende projekter er en gammel kornsilo, der bliver lavet om til luksuslejligheder.

En ny by er ved at tage form i Københavns Nordhavn, som i disse år er inde i en rivende udvikling. Planen er, at området skal udgøre et nyt bycentrum i løbet af de kommende år. Det indebærer fx at der forventes at blive bygget op mod 4 millioner m2 bolig-, erhvervs- og butiksarealer.

Et af de i øjeblikket mest spændende projekter er en tidligere kornsilo, der er ved at blive bygget om til 38 lejligheder på mellem 106 og 401 m2. Bag projektet, der har navnet The Silo, står ejeren af siloen Klaus Kastbjerg og NRE Denmark og arkitektfirmaet Cobe, som i forvejen står bar den overordnede udvikling af Nordhavn.

Kornsiloen er den største af de tidligere industribygninger i området, og i den ombyggede form bliver The Silo et vartegn for den nye bydel. Ikke kun på grund af sin størrelse, men også fordi den i sit udtryk adskiller sig fra det øvrige byggeri.

The Silo bliver beklædt med galvaniserede stålplader, der pakker hele bygningen, inklusive altaner, ind, og på den måde giver bygningen et unikt og helt særligt udtryk. For at skabe de enkelte lejligheder, var det nødvendigt at lave huller i siloen massive betonvægge, hvilket viste sig at være en udfordring. Det var dog nødvendigt, for at skabe det lyse og alternative miljø, der var ønsket.

Inde i The Silo har arkitekterne så vidt muligt bevaret det oprindelige rå udtryk.

De store åbne områder, hvor der tidligere blev oplagret korn, giver mulighed for at skabe nogle rum med helt unikke kvaliteter.

Udover beboelse, vil der være en restaurant i The Silo, hvor offentligheden naturligvis har adgang. I øjeblikket er der i lokalerne en udstilling, der perspektiverer Nordhavns ombygning.

Set fra den modsatte side af havnebassinet, dvs. hvis man står ved showroomene ved Pakhus 48, bliver den nye bydel et flot skue.

The Silo er en markant bygning i Nordhavn, ikke mindst på grund af metal-beklædningen. Den slanke profil betyder dog, at den ikke bliver dominerende.

Fra denne vinkel ser man tydeligt, hvordan det, der ved første øjekast ser asymmetrisk ud, har sin helt egen regelmæsighed i udformningen.

Her ser man tydeligt den slanke profil, der gør bygningen til noget særligt. Legepladsen i forgrunden ligger på taget af en p-hus. Her finder man både legeplads og fitness-faciliteter. Her er alle velkomne – hvis de altså til at begynde med kan komme op af de lange udvendige trapper, der fører til taget.

Relaterede Artikler