Unge arkitekter står bag ny arkitektskole i Aarhus

Tre unge arkitekter har vundet projektkonkurrencen om at bygge en ny arkitektskole i Aarhus by. Med rå, enkle og transparente elementer skaber de nyuddannede arkitekter plads til eksperimenter og kreativ ideudvikling.

Arkitektskole i Aarhus

De tre nyuddannede arkitekter, Brian Vargo, Jonas Snedevind Nielsen og Mathias Palle, har med deres kreative og funktionelle bud på en ny arkitektskole til Aarhus by, vundet den internationale arkitektkonkurrence, hvor store firmaer som BIG og SANNA ligeledes deltog.

Projektkonkurrencen handlede om at erfarne som nye arkitekter, skulle komme med et bud på en ny arkitektskole, hvor arkitektur, funktionalitet og økonomi spillede ind - og med et budget på 261 millioner kroner, har de tre unge talenter ramt plet med deres idé.

Skole savnede nye lokaler

Den eksisterende arkitektskole i Aarhus har hele ni adresser og har længe trængt til nye lokaler og ét samlingspunkt. Med den nye arkitektskole, som opføres på Godsbanen, bliver der plads til fornyelse, eksperimenter og nye idéer i de kreative omgivelser - og med 13.000 etagekvadratmeter bliver det et kæmpestort "laboratorium" for de kommende arkitekter.

Den nye arkitektskole skal bygge en bro mellem skolen og byen, hvilket viser sig i de store glasfacader. Folk på gaden får mulighed for at kunne se ind igennem det transparente ydre og følge med i arkitekternes hverdag.

Skolen forventes færdig i 2020.