Tag med Tom Dixon på bar

Tom Dixon har indrettet Le Drugstore i en stil, der lægger sig et sted mellem fransk bistro og Mad Men.

© Dixon Design Research Studio

Det nye in-sted i Paris hedder fra denne sommer Le Drugstore og ligger på adressen 133 Avenue Champs Elysees. Her har Tom Dixon og hans stab nyindrettet et kendt etablissement, der blev åbnet i 1958, men nu trængte til et brush-up.

Stedet åbnede oprindeligt i 1958 under navnet Publicis Drugstore, og var dengang det første sted i Paris, der for alvor bragte amerikansk forbrugerkultur og bar-stil til borgerne i Paris, som i efterkrigstiden syntes, at alt amerikansk var smart, nyt og spændende. Her kunne man handle, gå på apoteket, købe bøger og ikke mindst tage sig en café, en pastis eller en bid at spise – stort set døgnet rundt.

© Dixon Design Research Studio

Nu er Le Drugstore genåbnet efter en længere renovering af såvel det indre som det ydre. Bag renoveringen står som sagt Tom Dixon og hans Tom Dixon Design Research Studio, der har lagt sig på en stil, der kan sige at være midt mellem klassisk bistro og Mad Men.

© Dixon Design Research Studio

Store flader med marmor, masser af messing og stillige tjenere gør Le Drugstore til et spændende bekendtskab.

© Dixon Design Research Studio

Man kan selvfølgelig også spise på Le Drugstore, hvor der serveres traditionel fransk bistro-mad med et twist. Fx. er klassisk rørt tartar, der lige har fået lidt ekstra.

© Dixon Design Research Studio

Tom Dixons Melt-lamper præger lokalet, hvor de passer fantastisk ind. Spejleffekten giver et flot spil i rummet, som især om aftenen giver liv og stemning.

© Dixon Design Research Studio

Le Drugstore er opdelt i forskellige zoner, hvor man kan være mere eller mindre privat. I den åbne zone er interiøret præget af rødt læder og polstrede møbler. Selv om stilen på mange måder trækker tråde tilbage til 1950'erne, er det supermoderne, Bemærk fx. at de polstrede møbler aldrig bliver tunge.

© Dixon Design Research Studio

En række båse omkring baren giver mulighed for at et selskab kan sidde mere privat, Her er farveholdningen mere neutral, hvilket bevirker, at øjet automatisk trækkes væk fra denne del og hen imod den centrale del af rummet, hvor der er mere knald på farverne.

© Dixon Design Research Studio

Baren er omdrejningspunktet i Le Dugstore, hvor der er arbejdet meget med at skabe den helt rigtige stemning af intimitet og glitrende glas og messing.

© Dixon Design Research Studio

© Dixon Design Research Studio

© Dixon Design Research Studio

Relaterede Artikler