© Dailymail.co.uk

'Sleeping pods' til hjemløse

Disse sleeping pods kan fastgøres på siden af bygninger, for at give hjemløse et midlertidigt sted at bo. Læs mere om projektet her.

Den prisvindende arkitekt James Furzer har en innovativ idé om, at give husly til de hjemløse i Londons gader. Han har derfor designet en række sleeping pods, der kan fastgøres på siden af bygninger og bruges som et midlertidig tilflugtssted for Londons hjemløse.

Projektet med navnet Homes for the Homeless har til formål at hjælpe 750 mennesker, der sover på gaden i London hver dag og vandt førstepladsen på 5000 euro ved Space for New Visions-konkurrencen.

Kapslerne er fremstillet af krydsfiner og en metalramme, som er fastgjort til bygningernes vægge og kan installeres sammen eller hver for sig. De er lyse, rummelige og centralt beliggende, og kommer med en madras, opbevaringsplads og pull-down overflader, som beboeren kan bruge til at socialisere og spise ved.

© James Furzer

James Furzer fortæller: “Disse sleeping pods er ikke en luksus overnatning, men et varmt, tørt og komfortabelt sted at hvile for de mennesker, der ikke har et sted at bo.”

Han har bedt offentligheden om, at donere via crowdfunding siden Indiegogo, for at hjælpe med at samle penge ind til at bygge en prototype af kapslerne.

© Dailymail.co.uk
© Dailymail.co.uk