Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Se totalrenoveringen af en 100 år gammel kirke

Arkitektfirmaet Bundgaard har skabt en moderniseret og uformel kirke.

© Arkitektfirmaet Bundgaard

Et arkitekttegnet, fleksibelt kirkerum

Brønderslev er netop blevet beriget med en omfattende forvandling og modernisering af den lokale kirke, Brønderslev Kirke.

Arkitektfirmaet Bundgaard fik æren af at udføre opgaven, der lød på at skabe et mere fleksibelt kirkerum, som skulle favne de mange forskellige aktiviteter der foregår i kirken.

Det blev bl.a. indfriet ved at udskifte de traditionelle kirkebænke og erstatte dem med nye fleksible kirkestole, som skaber friere indretning. En forbedret akustik har yderligere bidraget til en mere moderne kirke, som nu også kan tilbyde den nyeste teknologi af lyd og billeder.

Desuden blev en ny prædikestol samt alterbord bygget i en flytbar version, designet af arkitekt Terkel Bundgaard. Sidst er der udformet en smuk rå betontrappe op til pulpituret som spiller smukt sammen med de organiske materialer i kirkerummet.

Resultatet er en uformel og moderne kirke, men som stadigvæk har formået at bevare de gamle historiske rammer.

Se billeder af kirkerummet nedenfor.

© Arkitektfirmaet Bundgaard

© Arkitektfirmaet Bundgaard

© Arkitektfirmaet Bundgaard

Håndplukket til dig