Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Se det nye universitet med den skønneste udsigt!

...og stedets øvrige arkitektur er også storslået.

henning larsen frankfurt arkitektur

© Henning Larsen/Karsten Thormaehlen

Det danske arkitektfirma Henning Larsen står bag det nyopførte universitet: Frankfurt School of Finance & Management. Den flotte facade tillader meget dagslys at slippe ind, og det er ikke noget tilfælde. Dagslys forbedrer indlæring, derfor er universitetet placeret sådan, at stedet bliver badet i ovenlys.

henning larsen frankfurt arkitektur udsigt

© Henning Larsen/Karsten Thormaehlen

Skolen er designet til at være en mindre by i Frankfurt, og åbner sig mod storbyen med sydvendt terresse, og giver de studerende mulighed for at nyde den smukke udsigt, når de trænger til en pause fra læsningen.

henning larsen frankfurt arkitektur

© Henning Larsen/Karsten Thormaehlen

Det store universitet har plads til 2000 studerende. Stedets styrende principper er gennemsigtighed og fællesskab, samt kommunikation og åbenhed – derfor er stedet stueetage åben for alle, så ingen udlukkes, og studerende og erhvervsfolk mødes.

Det danske arkitektfirma, Henning Larsen, som står bag universitetet, har også tegnet både Microsofts hovedkvarter i Danmark, IT Universitetet og Ny Carlsberg Glyptotek.

Relaterede Artikler