Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Rokkeuniversitet med plads til 7000 forskere på vej

Den franske arkitekt Jacques Rougerie er bidt af en gal rokke. Derfor har han designet et kæmpe havbiologisk universitet - 10 fodboldbaner langt og 2 rundetårne højt.

© rougerie.com

City of Meriens er en stor vision inspireret af arkitekten, Jacques Rougeries, fascination af rokker.

© rougerie.com

Derfor har det store fartøj fået djævlerokkens vingefang og pilrokkens spidse hale

© rougerie.com

Når den marinbiologske forskningsstation er søklar, skal den kunne rumme 7000 mennesker.

Den skal være tre Titanic'er lang med et vingefang på 5 fodboldbaner, og den skal 100 procent selvforsynende og bæredygtig.

© rougerie.com

Jacques Rougieres visionære design giver mindelser en katamaran. Men arkitekten har taget den ét skridt videre med sin rokkeinspiration.

Dette - i mere end én forstand - "bæredygtige" design skal sikre, at fartøjet ikke får samme skæbne på sin jomfrurejse, som den titaniske luksusdamper fik i 1912.

© rougerie.com

Jacques Rougerie er bidt af en gal havhund. I 2013 nåede den franske artkitekt målet for sin Kickstarter-kampagne på en af sine andre havvisioner - Seo Orbiter. Så her er produktionen sat i gang.

Så måske kan de to oceangående fartøjer mødes i en ikke alt for fjern fremtid og i høj sø dele deres hemmeligheder om de syv verdenshave.

Relaterede Artikler