Pop up-bydel på skinner

Hvis folk ikke vil komme til byen – så må byen komme til folk

pop up bydel hotel
© Givisme-på-skinner

Hvad gør man med et gammelt industriområde, der skal omdannes til et nyt beboelseskvarter – men som indtil byggeriet går i gang bare står tomt? Spørger man non-profit organisationen Givisme og arkitektfirmaet AART, er der ingen tvivl: Man bruger området og dets specielle karakter til at skabe en pop up-by på togskinner.

– Jeg har altid haft denne her drøm om at bygge mobile bygninger, og efter en del snakken frem og tilbage med Aarhus Kommune, fik vi lov til at bruge 500 meter togskinner på Søren Frichsvej til vores idé forklarer Jonas ”Pindhund” Hallberg, der sammen med Thomas ”VovemoD” Lütken står bag projektet Givisme-på-hjul.

pop up bydel frivillige givisme
© Givisme-på-skinner

Projektet består af en række små huse, der er bygget på toghjul. Der er fx et hotel med et enkelt værelse (så kan man rulle det derhen, man helst vil sove), et apotek og en turistinformation. Men det er kun fantasien, der sætter grænserne for, hvad vognene kan bruges til.

– Hvis man tænker lidt længere, kan man jo forestille sig mobile kontorer med Borgerservice, der ruller derhen, hvor borgerne er. Eller mobile valgsteder til kommunalvalget. Min drøm er at åbne en Prada Flagshipstore i en af de mobile togvogne. Det kunne være så fantastisk, siger Jonas ”Pindhund” Hallberg.

pop up bydel givisme hotel togvogn
© Givisme-på-skinner

Indtil videre arbejder Givisme-på-skinnerProjektet har modtaget støtte på 200.000 kroner fra Realdania, og planen er, at der løbende skal tilføjes nye bygninger, men også skiftes ud blandt de funktioner, bygningerne har i dag.

– Hvis der er nogen, der har en god idé til, hvad de vil lave i en togvogn på Søren Frichsvej, så skal de bare komme forbi. Der er ingen grænser, mener Jonas ”Pindhund” Hallberg.