Nyt BIG-design i Aarhus

Designet er Bjarke Ingels Groups bud på, hvordan man får hele byens sjæl samlet i ét projekt.

BIG AARhus nyt design århus
© BIG

AARhus

Som 2019s første projekt har Bjarke Ingels Group påtaget sig opgaven om at opføre det nye beboelseskompleks ved Aarhus Ø i samarbejde med Gehl Architects. Designet sigter efter at samle byens sjæl og dens arkitektoniske kvaliteter indarbejdet i ét projekt. Det er altså ikke blot lejligheder men snarere en helt ny bydel. Projektet har hentet inspiration fra byhusene i Øgaderne og Frederiksbjergs karréer med sjælen fra Aarhus' små gader. Derfor var navnet for det nye design også ganske logisk - AARhus.

BIG AARhus design nyt århus hjem lejlighed spisestue
© BIG

Unikke lejligheder

Hver lejlighed er unik i både udstråling og udformning, da de er skabt efter et præmis om, at hvert enkelt menneske er forskelligt, så hvorfor skulle enhver lejlighed i et moderne byggeri være ens? Bygningens profil udgør store, harmoniske AA'er, der fungerer som et kendetegn for Aarhus og byder besøgende velkommen. Samtidig er bygningens facade utrolig gennemtænkt, da den aftrappede form sikrer, at alle lejligheder får en optimal kombination af sol og havudsigt fra de store terrasser og taghaver.

BIG AARhus nyt design århus terasse
© BIG

Et stærkt samarbejde

BIG har især haft fokus på at skabe en bydel, hvor der er liv i og mellem husene. Derfor er de store, åbne pladser blevet erstattet af mindre og intime gader, der giver ro og plads til fordybelse. Netop disse overvejelser viser styrken i samarbejdet mellem Bjarke Ingels Group og Gehl Architects, da de formår at skabe en gennemtænkt bygning, der samtidig er en del af velfungerende bydel.

BIG havnebad aarhus århus
© BIG

En leg med dimensionerne

På smukkeste vis kombinerer BIG højhusets nærmest majestætiske fremtræden med lavtliggende badehuse, der placeres dels på kajkanten og dels i bunden af hovedbygningen. Denne leg med dimensioner er et klogt byplanmæssigt kunstgreb, der skaber et gadebillede med kontraster og dimension.

BIG AARhus nyt design århus
© BIG