© Oving Architecten

Nazi-officers hus indkapslet i glas som mindesmærke for Holocaust

De hollandske arkitekter Oving Architecten har skabt et visuelt fængslende og tankevækkende mindesmærke for Holocaust

Det tidligere hjem for SS-kommandanten, Albert Konrad Gemmeker, i Westerbork, Holland, er blevet indkapslet i glas af det hollandske arkitektstudie, Oving Architecten, skriver Dezeen.com

Strukturen er tænkt som et mindesmærke over Holocaust, og glasfacaderne skaber nærmest et vitrineskab omkring boligen, der var en del af Kamp Westerbork, som fungerede som detentionscenter under 2. Verdenskrig. Originalt var det skabt af den hollandske regering som en lejr for de mange jøder, der flygtede fra Nazi-regimets rædslet.

Men i 1940 erobrede tyskerne lejren, og fra 1942 fungerede lejren som et transitsted for deporteringen af jøder tilbage til de tyske koncentrationslejre. Anne Frank var en blandt 100.000 jøder, der via Westerbork blev deporteret til lejrene.

© Oving Architecten

Huset gemmer altså på en frygtelig historie, og med denne struktur vil Oving Architecten både bevare bygningen, der i 1994 blev gjort til et nationalt monument i Holland, men samtidig skal bygningen huse foredrag og forskellige undervisnings-rundture.

Selve monumentet kan ikke undgå at vække skræmmende billeder, og måden som glasset skaber en tidslomme rundt om huset er både skræmmende og tankevækkende.

Hvad synes du om monumentet? Lad os vide i kommentarerne herunder.

© Oving Architecten