© Pool-associates.com og Per Aquum Niyama, Maldives

Magisk undervands-restaurant på Maldiverne

Subsix ligger 6 meter nede i Det indiske Ocean og er verdens mest spektakulære restaurant under vandet. Dyk ned med os her på Maldiverne - inden det er for sent ...

Du bliver sejlet derud i speedbåd og sat af på en lille ø i Maldiverna, 500 meter fra den nærmeste strand. Ved ankomsten ser du ikke andet end det vidstrakte indiske ocean og stedets spinkle tagkonstruktioner.
Men så bliver du ført ned ad nogle rigt udsmykkede trapper og står pludselig i en verden under vandet, som hører en helt anden sfære til.

Læs også: Se koralrevet med skildpaddens øjne

Subsix er en af de nyeste og mest fashionable restauranter og natklubber på Maldiverne. Den hører til det luksuriøse hotelkompleks, Niayama, og et besøg kræver et glødende kreditkort.
Men for dem, der har råd, er der både fascination og ultramoderne design at glæde sig til.
Restauranten ligger 6 meter nede i havet, og gæsterne kan iagttage det omkringliggende koralrev og dets beboere, mens de spiser. (Det er muligt, at de oven i købet fortærer Nemos venner imens, men det er en anden historie ...)

Restauranten Subsix er sænket 6 meter ned i Det indiske Ocean og ligger 500 meter fra den nærmeste ø i Maldiverne. Her er også natklub, og som ekstra service kan man blive gift i den luksuriøse undervandsverden.

Maldiverne forsvinder på grund af klimaforandringer

Arkitektfirmaet bag, Pool-associates, fortæller, at besøgende kan betragte hajer i deres naturlige miljø og beundre revets klovnefisk og et væld af andre visuelle mirakler. Stedet er fyldt med lækre løsninger og design, fx italienske lamper, der ligner østersskaller. Og den klassiske Harry Bertoia Wire-stol har fået sort søanemone-dragt på, så det stramme design fra 1952 pludselig fremstår endnu mere vitalt.

Læs også: Verdens første undevandsby

Godt nok er stedet for velhavere, men det sætter samtidig spot på et sted i verden, som er ved at forsvinde på grund af klimaforandringer. De 1200 øer i det smukke områder risikerer at blive ubeboelige inden for en kort årrække på grund af den globale opvarmning og havets stigning. Restauranten her er også med til at vise, hvor vidunderlig en verden, vi er på vej til at miste.