© Snøhetta

Magisk hotel nord for polarcirklen

De norske stjernearkitekter i Snøhetta står bag endnu et opsigtsvækkende projekt – et energipositivt hotel midt i den overvældende nordnorske natur.

Hotel med fantastisk natur

Interessen for de nordiske lande og aktive ferie er ifølge eksperterne stigende, og det får nu organisationen Arctic Adventure of Norway til at tage initiativ til et nyt hotel, der er målrettet netop dem, der ønsker en aktiv ferie med store naturoplevelser.

snøhetta hotel norge arctic circle aktiv ferie
© Snøhetta

Snøhetta slår til igen

Det sidste kan man i hvert fald være sikker på at få, hvis man bevæger sig op til Svartisen Nasjonalpark, som ligger langt oppe i de norske fjelde – sådan cirka på højde med Bodø. Her har man mulighed for at se nordlys, rener, et rigt fugleliv og ikke mindst de imponerende fjelde.

Hotellet er tegnet af den internationalt kendte designgruppe Snøhetta, som – igen fristes man til at sige – har skabt et helt unik bygning både hvad angår arkitektur og funktioner. Hotellet, der er helt rundt, strækker sig ud i en sø, således at man får 360 graders udsyn til bjergene omkring.

hotel i cirkel nordnorge snøhetta
© Snøhetta

Energipositivt hotel

Svart, som hotellet kommer til at hedde, er nemlig verdens første energipositive hotel i følge Powerhouse standarderne. Ifølge arkitekterne reducerer hotellet energiforbruget med hele 85% sammenlignet med et almindeligt hotel af samme standard. Samtidig producerer Svart sin egen energi, hvilket ifølge Arctic Adventure of Norway er en nødvendighed, når man befinder sig i en så sårbar natur, som Svartisen.

hotel nordnorge aktiv ferie
© Snøhetta