© Foster + Partners

Kæmpe Norman Foster bygning i København

Den store internationale arkitektvirksomhed Foster + Partners har netop igangsat deres byggeri af det nye Ferring forskningscenter på Amager.

Tidligere på ugen igangsatte arkitekterne fra Foster + Partners byggeriet af Ferring Pharmaceuticals' nye og kæmpe forskningscenter i København.

Foster + Partners er et yderst anerkendt internationalt arkitektstudio, der gennem fire årtier har stået bag nogle af verdens største arkitektoniske pejlemærker.

Deres nyeste igangsatte projekt er beliggende i vores danske hovedstad helt ned til Øresund tæt ved Københavns Lufthavn.

© Foster + Partners

Kæmpe trekant med drømmende udsigt

Den ekstraordinære bygning omfatter i alt 39.000 kvadratmeter og forventes at skulle stå færdig i 2019. Med beliggenheden helt ned til Øresund har bygningen en enestående udsigt over til Malmø og den svenske kyst.

Bygningen er placeret på en kæmpe stensokkel, som skærmer og beskytter mod oversvømmelser. Ovenpå denne nærmest svæver den vægtløse glasbygning, som en kontrast til den tunge base.

Bygningens trekantede form er skabt, så den passer med grunden. På den måde bliver bygningen omgivet af vand på alle sider.

Baldakinerne fra bygningens seks etager er med til at indfange omgivelserne og skabe flotte skygger på hver eneste etage. På den måde integreres bygningens design og streetinteriør med landskabselementerne.

Arkitekternes motiv bag designet af bygningen har været at skabe et meget stærkt fundament, som hylder den unikke beliggenhed ved vandet og løfter bygningen, så der opstår en uforstyrret udsigt over havnen fra selv stueetagen.

© Foster + Partners

Interiørdesign skræddersyet efter medarbejdernes behov

I hjertet af bygningen er der planlagt en kæmpe hall med panoramaudsigt, som skal omfatte både café, lobby, glaselevator, konferencefaciliteter og plads til sociale arrangementer.

Layoutet af interiørdesignet er udviklet på baggrund af analyser af Ferringmedarbejdernes arbejde, så bygningen er skræddersyet til de ansattes specifikke behov.

Kontorer og laboratorier er placeret i hjørnerne, mens mødelokalerne er placeret mod bygningens midte for at skabe en pulsernede kerne. Det har været vigtigt for arkitekterne, at bygningen afspejler virksomhedens personlighed.

Glasbygningen gør, at dagslyset strømmer ind i de indvendige rum, hvilket skaber en unik arbejdsplads, som samler hele Ferrings aktivitetsspektrum under ét tag.

Foster + Partners er arkitekterne bag en lang række af Londons mest signifikante bygninger. Herhjemme har de britiskbaserede arkitekter blandt andet stået bag Elefanthuset i Københavns Zoo.