Kæmpe bypark og café på toppen af Aarhus

Stormagasinet Salling I Aarhus har spektakulære planer i vente. På toppen af bygningen skal der bygges en splinterny bypark på 2.000 kvadratmeter. Se billederne her.

Spektakulære planer

I forbindelse med Aarhus 2017 og Sallings 110 årige historiske jubilæum i byen, udvider stormagasinet deres kompetenceområder.

Nu skal bygningen nemlig ikke længere ”kun” fungere som shoppingcenter, men danne rammerne for et nyt kulturelt byrum, der skal indeholde alt fra grønne haver til en hyggelig café. Det nye projekt skal være et åbent byrum og en af Aarhus’ nye turistattraktioner.

Tagterrasse og bypark

Sallings tagtop skal foruden haverne og caféen, forvandles til et offentligt rum med legeområde til børnene, soldæk, udstillingsområder, der skal skabe livlige omgivelser samt en scene med plads til 100 tilskuere. Det nye tiltag får navnet ”Salling Roof Garden” og koster ca. 30 millioner kroner at bygge.

Planerne for den nye udvidelse lyder på, at den nye tagterrasse skal stå færdig i sommeren 2017 og bliver finansieret af Salling Fondene og Salling Aarhus.

Markant udvidelse

Det er Sallings Bar & Bistro der får fornøjelsen af, at vokse fra den enkelte etage den består af nu, til hele tre etager og derved ramme taget. Den kommende tagcafé bliver den øverste etage, af den nye 3 etagers store Bistro.

Den nye tagcafé får et areal på 160 kvadratmeter og vil kunne rumme omkring 60-70 gæster. Gæsterne vil have mulighed for at tilgå den nye bypark direkte fra gaden. Der bliver bygget en bro fra Sallings p-hus og over til byparken.

Det bliver ligeledes muligt at tilgå haven gennem Sallings eksisterende elevatorer og gennem den nye Bar & Bistro.

Inspiration fra Paris og New York

Når gæsterne færdes i den nye bypark på toppen af Salling, vil de have mulighed for at nyde den ekstravagante udsigt via to udsigtsposter, der hver får 360 graders udsigt i 30 meters højde.

Byparken er er et værk skitseret af Sahl Arkitekter med inspiration fra byrums forvandlinger i både Paris og New York.

Kilde: sallingfondene.dk, stiften.dk