Infill bygning i gård i London skaber lys og varme i lukket rum

Tegnestue i London løser bunden opgave med varme cedertræspaneler, ovenlys og tre nyskabte små gårdrum.

Lukket gård

© De Rosee Sa

Nogle gange er det restriktionerne, der skaber de smukke arkitektoniske rum. Det er dette infill-byggeri i en forstad til London et godt eksempel på.

Opgaven var bunden. Den udsprang af, at bygherren havde købet en grund i nærheden af sin egen ejendom for at undgå, at et lille landstykke mellem to mure skulle blive overbebygget.

Tidligere lagerskur

© De Rosee Sa

Det London-baserede arkitektfirma De Rosee Sa fik tildelt opgaven, der havde den restriktion, at nybygningen skulle have det samme grundmål, som det lagerskur, der tidligere havde ligget på ejendommen.

Arkitekterne måtte heller ikke bygge særlig højt, hvilket fik arkitekterne til at skabe nye kælderarealer for at kunne rumme alle de funktioner, bygherren ønskede i huset.

Ovenlys

© De Rosee Sa

For at skabe rigelig med lys på den smalle grund arbejder De Rosee Sa arkitekterne alle steder med ovenlysvinduer - som her i den kombinerede stue og ankomsthal.

Tre gårdrum

© De Rosee Sa

For at maximere lysindtaget skabte arkitekterne også tre små gårdrum, som effektivt leder lys ned i alle bygningens planer.

Cedertræspaneler

© De Rosee Sa

Grundtonen i bygningen er hvid, men de hvide flader er både indendørs og udendørs brudt af cedertræpaneler, der giver en varm lød og en behagelig stemning til rummene.

Gård mellem stue og køkken

© De Rosee Sa

Man kan både bevæge sig mellem stue og køkken via et af de tre gårdrum, ligesom der også er overdækket indendørs adgang mellem de to rum.

Køkken

© De Rosee Sa

Alle grundelementerne i bygningen er til stede i køkkenet: De varme cedetræspaneler, de hvide flader, ovenlyset og lyset fra de små gårdhaver.

Lys og luft

© De Rosee Sa

Lys og luft fra alle sider i tv-stuen.

Læs mere om på De Rosee Sa's såkaldte Courtyard House på tegnestuens hjemmeside.

Relaterede Artikler