© Parkroyal on Pickering

Fremtidens skyskraber er dækket af jungle!

Klodens metropoler vokser og vokser, og arkitekter SKAL tænke grønt og bæredygtigt i fremtiden - også på og omkring de højeste bygninger. Se det prisbelønnede, grønne hotel i Singapore.

Parkroyal on Pickering er et hotel i Singapores intense, pakkede centrum. Her i midten af en af verdens største og mest heftige byer er der brug for åndehuller. Og det har arkitekterne bag hotellet i den grad sørget for.
Bygningen er udstyret med terrasser og podier – ligesom rismarker – som har en frodig, grøn junglebevoksning.

Læs også: Det nye øko-gymnasium i Nordhavn

Parkroyal har fået flere arkitekturpriser, bl.a. den prestigefyldte 'Hotel of the Year' af World Architecture News, og dommerne motiverede deres valg med følgende: "Hotellet er et frodigt vandfald, der løber ud over Singapores betonlandskab."
De smukke himmelhaver giver det 15.000 kvadratmeter store hotel en særlig aura, og bygningen ser forskellig ud – afhængig af perspektivet. Fra de øverste etager ser man en tropisk skov, der folder sig ud midt i byen.
Men de grønne elementer er ikke kun overfladiske. Hele hotellet er drevet bæredygtigt, her indsamles regnvand, automatiske sensorer regulerer energiniveauet, og solceller sørger for lys i de indendørs haver.