Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Fremtidens skyskraber er dækket af jungle!

Klodens metropoler vokser og vokser, og arkitekter SKAL tænke grønt og bæredygtigt i fremtiden - også på og omkring de højeste bygninger. Se det prisbelønnede, grønne hotel i Singapore.

© Parkroyal on Pickering

Parkroyal on Pickering er et hotel i Singapores intense, pakkede centrum. Her i midten af en af verdens største og mest heftige byer er der brug for åndehuller. Og det har arkitekterne bag hotellet i den grad sørget for.
Bygningen er udstyret med terrasser og podier – ligesom rismarker – som har en frodig, grøn junglebevoksning.

Læs også: Det nye øko-gymnasium i Nordhavn

Parkroyal har fået flere arkitekturpriser, bl.a. den prestigefyldte 'Hotel of the Year' af World Architecture News, og dommerne motiverede deres valg med følgende: "Hotellet er et frodigt vandfald, der løber ud over Singapores betonlandskab."
De smukke himmelhaver giver det 15.000 kvadratmeter store hotel en særlig aura, og bygningen ser forskellig ud – afhængig af perspektivet. Fra de øverste etager ser man en tropisk skov, der folder sig ud midt i byen.
Men de grønne elementer er ikke kun overfladiske. Hele hotellet er drevet bæredygtigt, her indsamles regnvand, automatiske sensorer regulerer energiniveauet, og solceller sørger for lys i de indendørs haver.

Relaterede Artikler