© CEBRA

Fremtidens børnehjem ligger i Kerteminde

Hvordan tegner man et hjem for børn, der ikke har et? Arkitektfirmaet CEBRA fra Aarhus står bag en prisnomineret døgninstitution i Kerteminde.

Det hedder ganske enkelt Fremtidens Børnehjem og ligger på Strandgårds Alle i Kerteminde. Døgninstitutionen åbnede i 2014 og har allerede skaffet sig en nominering til den meget prestigefyldte arkitekturpris Mies van der Rohe Award 2015.

Arkitektfirmaet CEBRA, som bl.a. også står bag etageejendommen Isbjerget i Aarhus Havn, har skabt et hjem for udsatte børn, der kæmper med problemer på mange fronter. Bygningen er beklædt med træ og tegl og har en changerende rød struktur, der giver et varmt indtryk. Samtidig ligger børnehjemmet tæt ved fjorden i et roligt og trygt landskab.
Arkitekterne har arbejdet bevidst med elementer, som leder tankerne hen på et rigtigt Hjem og ikke en institution. Bl.a. er der brugt grundfigurer som saddeltag, skorsten og kviste, og Fremtidens Børnehjem integreres derfor helt naturligt i det omkringliggende villakvarter.
Men mest af alt har stedet en form og atmosfære, som er genkendelig for børn, for det er jo dem, det handler om - de skal bo her, og de skal ikke hver dag gå og føle sig 'anbragt'.
CEBRA har i øvrigt specialiseret sig i børn, også på den anden side af kloden. Firmaet er i fuld gang med opførelsen af en mønsterbørnehave i Abu Dhabi.

Læs også: Verdensmestre: danske arkitekter bygger over hele kloden

© CEBRA