Her er 9 af de flotteste koncertsale

I Danmark har vi også imponerende koncertsale, men her har vi samlet 9 udenlandske med utrolig arkitektur.

Guangzhou Oper House, Kina
© Virgile Simon Bertrand

Denne smukke koncertsal er beliggende i Guangzhou Opera House i Kina. Operaen, som åbnede i 2010, er designet af Zaha Hadid.

The National Center for the Performings Arts, Kina
© Flickr / Hui Lan

På listen over koncertsalen med imponerende ydre arkitektur ligger denne i Kina højt. Da centret er omgivet af vand ligner det en elegant, 46 meter høj vanddråbe.

Harbin Opera House, Kina
© Hufton + Crow

Denne ekstraordinære sal beliggende i Harbin Opera House er tegnet af MAD Architects. Tanken bag salens design er, at det skal være lige så spændende at finde sin plads, som det er at se forestillingen.

Elbphilharmonien, Tyskland
© Iwan Baan

Elbphilharmonien i Hamborg er listens nyeste bygning, da den først blev indviet i begyndelsen af 2017. Det imponerende stykke arkitektur huser hele tre koncertsale samt en offentlig tilgængelig udsigtsplatform.

Philharmonie de Paris, Frankrig
© Studio Dubuisson

Philharmonie de Paris er særligt dedikeret til musikoplevelser, og særligt koncerter med symfoniorkester. Koncertsalen er designet af Jean Nouvel og åbnede i 2015.

Festival Hall of the Tiroler Festspiele Erl, Østrig
© Brigida Gonzalez

Bag den dynamiske koncertsal står arkitektfirmaet Delugan Meissl Associated Architects. Den spændende struktur og de helt særlige geometriske former giver salen et helt unikt look.

The Bridgewater Hall, England
© Bridgewater Hall

Denne imponerende koncertsal i Manchester huser hvert år over 250 optrædener, og er særligt bygget til at rumme de bedste lyd- og musikoplevelser.

Sydney Opera House, Australien
© Enoch Lau

Det ikoniske operahus i Sydney er vel nærmest kendt af alle danskere, da det er tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon. Videre er det smukke stykke arkitektur at finde på UNESCOs liste over verdens kulturelle arv.

Tokyo Opera City Concert Hall, Japan
© Flickr / Yu Hara

Beliggende i Opera City Tower i Japan finder man denne imponerende koncertsal. Den utrolige arkitektur ser man ikke lignende mange andre steder.