Eksklusivt sneak peek: København får nyt luksushotel

Hotellets suiter skal indrettes af blandt andet Eva Harlou og dansk luksus smykkebrand.

© Villa Copenhagen

Nyt hotel i 2020

Den gamle Centralpostbygning fra 1912 ved Hovedbanegården i København får snart ny identitet, når hotel Villa Copenhagen slår dørene op i april 2020.

Folkene bag stræber efter, at hotellet ikke “bare” skal være et luksuriøst sted for overnattende, men at det også skal være et vartegn for København. For at gøre stedet ekstraordinært har de indgået forskellige partnerskaber.

© Villa Copenhagen

Samarbejde med dansk luksusbrand

Villa Copenhagen har indgået et samarbejde med luksusbrandet Shamballa Jewels, som blandt andet skal designe 7 suiter til hotellet - en opgave som er helt ny for dem:

– Det har været en virkelig spændende rejse at få mulighed for at bevæge os ind på nyt territorie med så ambitiøs og tillidsfuld en partner, som Villa Copenhagen. Vores ambition har været at skabe et univers med respekt for bygningen historie, men også for egne værdier og ikke mindst med øje for Villa Copenhagens fremtidige virke, som dynamisk samlingspunkt for både lokale og turister, lyder det fra CEO og Co-Founder i Shamballa Jewels, Mikkel Kornerup

Det er indretningsarkitekt og designer hos Shamballa Jewels, Olga Krukovskaya, som står i spidsen for at skabe de 7 unikke suiter.

© Villa Copenhagen

Bæredygtig og ansvarlig luksus

Tegnestuen Earth Studio, som er stiftet af Eva Harlou og designvirksomheden Mater, er også blevet udvalgt til at designe en suite til hotellet. Her er der fokus på bæredygtighed:

– Det er klart, at vores indretning skal kunne leve op til gæsternes forestilling om, hvordan en luksussuite er indrettet og dermed være behagelig med klassiske bekvemmeligheder. Samtidig er det vores pligt at passe på miljøet og bruge vores håndværk og ekspertise til at sikre, at vi gør det. Ambitionen er derfor, at suiten bliver mindeværdig med fokus på miljøvenlige løsninger og bæredygtigt fremstillet interiør, men også ved at introducere sjove og overraskende elementer til rummet, siger Eva Harlou, medejer og stifter af Earth Studio.

Suiten bliver indrettet med genanvendelige tekstiler og møbler af certificeret træ, videre bliver der genbrugt byggematerialer som mursten, træ og knuste tegl fra renoveringen af den gamle bygning.