Harsdorffs Hus
© Dansk Arkitektur Center

Det internationale fænomen Open House afholdes nu for første gang i København

Få et eksklusivt kig ind i nogle af byens ellers lukkede bygninger.

Et signaturevent

I forbindelse med Københavns udnævnelse til World Capital of Architecture i 2023 løfter Dansk Arkitektur Center nu i samarbejde med med Københavns Kommune og Bevica Fonden sløret for en af de helt store begivenheder, nemlig Open House, som for første gang nogensinde afholdes i Danmark.

Harsdorffs Hus
© Dansk Arkitektur Center

Arkitektur for alle

Open House er et internationalt koncept, som i dag afholdes i mere end 50 byer verden over med det formål at gøre arkitekturen mere åben og tilgængelig for alle.

Begivenheden giver de besøgende mulighed for at komme helt tæt på og ind bag murene i de bygninger, vi ellers kun kender udefra.

Zieglers Gaard
© Dansk Arkitektur Center
Brønnum Hus
© Dansk Arkitektur Center

Kom tæt på Københavns fantastiske arkitektur

Med over 40 åbne bygninger på programmet er der rig mulighed for at komme tæt på Københavns fantastiske arkitektur - her kan besøgende kigge ind i alt fra smukke palæer og fascinerende kraftværker til hemmelige teknikrum, man ikke vidste fandtes.

– Arkitektur handler ikke kun om kendte stjernearkitekter og flotte operahuse – det er også den velfungerende børnehave eller en fabrik, der har fået en ny funktion. Men den slags arkitektur har vi ikke altid adgang til at komme ind og opleve. Til Open House Copenhagen den 25-26. marts inviteres alle til at kigge inden for i de bygninger, som vi ellers kun kender udefra. Vi håber, at rigtig mange får lyst til at opleve vores hovedstad indefra og få et nyt blik på den arkitektur, der omgiver os, fortæller Tanya Lindkvist, programchef hos Dansk Arkitektur Center.

Harsdorffs Hus
© Dansk Arkitektur Center

En smagsprøve på programmet

Til Open House kan du blandt andet komme inden for i en række af byens smukke, historiske bygninger ejet af Karberghus. Kig for eksempel ind i Brønnum Hus på Kongens Nytorv, hvor H.C. Andersen engang har færdedes, og hvor et unikt, japansk gyldenlædertapet pryder væggene. Eller i rokokohuset Zieglers Gaard, hvor Grundtvig boede i 1850’erne.

Open House er gratis og foregår i weekenden d. 25. - 26. marts 2023. Læs mere om begivenheden her.