© Carsten Ingemann, RENOVER

Den gamle Konstabelskole forvandlet til studieboliger - og nomineret til pris

Konstabelskolen på Margretheholmen i København rummer i dag 84 prisnominerede studieboliger, som beviser, at en træt militærbygning kan træde frisk og flot ind i fremtiden.

Slidte militærbygninger lever videre som cool studieboliger

En rå militærbygning med synlige ar efter næsten hundrede års slid - hvordan kan den være bevaringsværdig? Og hvad i alverden skal det barakagtige miljø bruges til?
Forsvarets Konstabelskole på Margretheholmen i København så temmelig lurvet ud, inden man besluttede sig til at renovere bygningen.

Men så trådte Tegnestuen Vandkunsten til og gav Konstabelskolen fra 1939 et arkitektonisk fur. Betonelementer og pudsede teglsten er bevaret, og dét er netop features, som er attraktive for unge københavnere.
Der er stor mangel på ungdomsboliger i København, og de 84 nye mini-lejligheder med hhv. to og tre rum fyldes hurtigt op af begejstrede unge.

Konstabelskolens makeover nomineret til arkitekturpris

Nu er den vellykkede ombygning af Konstabelskolen blevet nomineret til en pris. RENOVER-prisen uddeles af Grundejernes Investeringsfond og Realdania, og de nye ungdomslejligheder på Margretheholmen er med i det sidste heat, 6 projekter, som er valgt blandt 179 indstillede.

RENOVER prisen uddeles d. 1. september.