Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Dansk tegnestue vinder et af Tysklands største træbyggerier

Den bæredygtige bygning bliver næsten 34.000 m2 stor og skal rumme cirka 800 medarbejdere.

© ADEPT

Dansk tegnestue og bæredygtige ambitioner

Den danske tegnestue, ADEPT, har vundet konkurrencen om et stort, offentligt administrationsbyggeri beliggende centralt i bydelen Wandsbek.

Med sine næsten 34.000 m2 bliver byggeriet et af Tysklands største træbyggerier, som skal rumme cirka 800 medarbejdere og skabe rammerne om borgernes møde med den offentlige forvaltning.

Derudover er det bygherrens klare ambition at opføre et byggeri, hvor bæredygtigheden er synlig og nærværende, og dermed er med til at fortælle historien om, hvilke samfundsmæssige værdier bygherren gerne vil kendes for.

© ADEPT

Bæredygtig certificering

Bygningen er brudt op i mindre, forskudte dele, som veksler i højde og facademotiver, og giver dermed bygningen et varieret og levende udtryk.

Ved den primære indgang mødes man af en stor, grøn gavl tildækket med livlige planter, mens der på resten af facaden er grønne elementer, som spiller sammen med de beplantede taghaver øverst på bygningen. Dette i sig selv vidner om det bæredygtige fokus, og ambitionen er da også, at byggeriet som minimum skal certificeres som DGNB Guld.

© ADEPT

Et fyrtårn for bæredygtigt byggeri

– Bygherrens høje ambitioner om at opføre huset som et fyrtårn for bæredygtigt byggeri falder godt i hak med vores egen passion for at skabe bæredygtige løsninger forankret i funktionalitet og brugere. Det er enormt inspirerende at skulle bygge for en offentlig bygherre, som tager ansvaret på sig med at understøtte konkrete adfærdsændringer i brugere og samfund hen imod en dybere ansvarlighed over for jordens ressourcer, fortæller Anders Lonka, projektets ansvarlige partner.

Byggeriet skal efter planen stå indflytningsklar i 2026. Læs mere om projektet her.

Håndplukket til dig