Dansk arkitektfirma står bag Adidas' nye hovedkontor

Det spektakulære kontor måler hele 15.000 kvadratmeter.

© Rasmus Hjortshøj - COAST

COBE vandt arkitektkonkurrence

Adidas har fået nyt hovedkontor i Tyskland, og det er det danske arkitektfirma COBE, der har haft æren af at designe bygningen.

I år har Adidas 70 års jubilæum, hvilket de sidste år kunne markere med det nye hovedkontor som milepæl. Bygningen har fået navnet "Halftime", og måler 15.000 imponerende kvadratmeter. Den nye bygning er placeret ved firmaets hovedkvarter kaldet "World of sports".

Hovedkontoret er resultatet af Adidias' internationale arkitektkonkurrence fra 2014, hvor danske COBE løb med sejren. Halftime blev allerede indviet sidste år, men er først blevet offentliggjort for resten af befolkningen nu.

Multifunktionalitet og bæredygtighed

Et brand som Adidas huser mange forskellige ansatte og idéer, og der skulle være plads til dem alle under ét tag. Derfor var det vigtigt for COBE, at deres design skulle bygges på funktionalitet og fleksibilitet, så bygningen nemt og ubesværet kan justeres til forskellige formål.

Der er desuden tale om, at Halftime vil blive LEED-certificeret i guldkategorien, hvilket kun går til verdens mest bæredygtige byggerier. Naturlige materialer, beplantede vægge og ovenlysvinduer, der fylder en tredjedel af taget, er med til at forme det mest optimale arbejdsmiljø og indeklima.

Se flere billeder herunder.

© Rasmus Hjortshøj - COAST
© Rasmus Hjortshøj - COAST
© Rasmus Hjortshøj - COAST
© Rasmus Hjortshøj - COAST