© BIG.dk og Ryan Pfluger/TIME

Bjarke, Barack, Leonardo og alle de andre

Den danske arkitekt Bjarke Ingels er blandt de 100 mest indflydelsesrige mennesker i verden netop nu. Magasinet Time har offentliggjort den årlige 100-liste.

Time 100: Verdens mest indflydelsesrige mennesker

Hvad har Bjarke Ingels til fælles med Leonardo DiCaprio og Kim Jong Un? Det platte spørgsmål ligger lige for i denne sammenhæng. Undskyld.
Men der er én paraply, de tre samles under, og den er særdeles bred og favnende. Her står også Angela Merkel og Barack Obama og et væld af andre verdensledere, kunstnere, pionerer og erhvervsfolk.
Times' årlige 100-liste.

Læs også: BIG vender tilbage til København med Kaktus-tårnene

Det amerikanske nyhedsmagasins indflydelse er overvældende og næsten umulig at indeksere. I sig selv er magasinet et ikon indenfor medier, og det har rapporteret seriøst og originalt fra hele verden i mange generationer.

Siden 1999 har Time haft tradition for hvert år at kåre en liste med 100 personer, der forandrer verden.
Og inden man begynder at klappe alt for ivrigt over at blive valgt, er der én faktor, som skal huskes: At forandre verden kan også være negativt.

I år er for eksempel Kim Jong Un, Nordkoreas diktatoriske tyran, blandt de kårede, og Ruslands Vladimir Putin har også været blandt de 'heldige' flere gange. Ingen er vist særlig begejstrede for de to herrer i den kreds af mediefolk, politikere og andre meningsdannere, som vælger 100-listen.

Bjarke Ingels Group skal opføre Googles domicil og 2 World Trade Center

Inden for 'Artists', Bjarke Ingels kategori i Time, er hovedparten plukket ud på grund af en fremragende indsats indenfor deres felt.
BIG, Bjarke Inges Group, står bag mange gigant-projekter i USA, deriblandt Googles domicili Californien og 2 World Trade Center i New York.

Læs motiveringen for valget af Bjarke Ingels i Time her. Den er skrevet af hans ven og tidligere samarbejdspartner, den hollandske arkitekt Rem Koolhaas.