© Bjarke Ingels Group

BIG's vanvittige forbrændingsanlæg - nu også med stor cigar

Amager Bakke, det nye forbrændingsanlæg tegnet af Bjarke Ingels Group, får ikke bare en skibakke, men også den vildeste skorsten, som skyder røgringe op på himlen for at vise CO2-udslippet.

August 2018: Du tager ud på Amager Bakke og står på ski i bikini. December 2018: Du kigger ud over byen en frostklar aften og ser pludselig en kæmpe røgring stige op fra Amager Bakke.
Begge oplevelser er en del af tidens mest innovative arkitektur. Gimmick-arkitektur, kalder nogen det.
Når Amager Bakke, det nye forbrændigsanlæg i København, står færdigt i 2017, vil der være en 31.000 kvadratmeter stor skiløjpe på taget af bygningen. Ikke OL-mål, men tæt på, og du kan træne året rundt.

Læs også: Nordmændene, der vil vælte BIG af pinden

Der er i det hele taget mange spændende features på det store byggesprojekt, som anslået kommer til at koste 3,5 milliarder.
Det bliver en af verdens, hvis ikke verdens, reneste affaldsbehandlingscentre, og der gøres meget ud af bæredygtigheden i projektet. Samtidig er en af præmisserne, at man ikke vil feje noget ind under gulvtæppet, for det er et forbrændingsanlæg, som producerer energi til os, og det giver CO2-udslipp uanset hvad.
Derfor er arkitekterne hos BIG gået sammen med en kunstner fra Berlin, Danmarks Tekniske Universitet og Peter Madsens Rumlaboratorium om at bygge en kæmpegenerator, der pulser en røgring ud for hvert ton CO2-udslip, værket producerer. På den måde skal det minde byens borgere om vores allesammens påvirkning af miljøet.
Med andre ord vil Amager Bakke blive udstyret med en gigantisk cigar, som blæser røgringe ud og signalerer til DIG, at du er medansvarlig for klodens fremtid.

Se en video om projektet her - og vær med til at støtte det via Kickstarter