© Realdania og Schmidt Hammer Lassen Architects

Arkitekturens Dag: Bliv klogere på byggerierne omkring dig

Arkitekturens Dag mandag d. 3. oktober er et tag-selv-bord for danskere i hele landet, som har lyst til at udforske og debattere arkitektur.

En dag helliget arkitektur

Rundt omkring i hele landet vil mandagens to-do-liste d. 3. oktober være at udforske arkitektur. Det er dagen, hvor du kan opleve arrangementer, som Arkitektforeningen har koordineret med tegnestuer, kommuner, institutioner og skoler.

Hvis du er nysgerrig på Danmarks mange spændende bygningsværker og ideerne bag, er Arkitekturens dag værd at overveje.

Gå på opdagelse i hele landet. Vi har håndplukket en række arrangementer her.

Arkitekturens Dag på Sjælland: Rundvisning på Kvæsthusmolen

Byudviklingen i København er fascinerende, og det går stærkt i disse år. Hør tankerne bag Kvæsthus-projektet og Sankt Annæ-projektet gennem en byvandring, som starter på Ofelia Plads.

Rundvisningen er gratis og kræver en tilmelding. Det foregår mandag d. 3 oktober kl. 15.00-16.30 i Skuespilhusets Foyer ved indgangen mod Kvæsthusmolen.

Arkitekturens Dag i Jylland:

1 million Lego-klodser i Dokk1

I Aarhus vil Dokk1 være stedet, hvor du kan være arkitekt for en dag. Dokk1 kommer til at være fyldt til randen med Lego-klodser. 1 million Lego-klodser til at bygge den by, du ønsker at bo i.

Arrangementet er gratis, kræver ingen tilmelding og foregår mellem kl. 14.00-18.00 på trappen i Dokk1 i Aarhus.

Arkitekturens Dag på Fyn: Deleøkonomi i arkitekturen

Vær med til at fejre et færdigt byggeprojekt, ’Det Biologiske Hus’. Et laboratorium for bæredygtige løsninger. Eller bliv klogere på, hvordan man tænker deleøkonomi i arkitekturen.

Arrangementet foregår lørdag d. 1 oktober kl. 16.00, Hindsgavl Allé 2 i Middelfart.

Arkitekturens Dag på Bornholm: Bæredygtige bygninger

Kom med til et debatarrangement om arkitektur og bæredygtighed, når Green Solution Houses arkitektur står for de fysiske rammer, og når Akademisk Arkitektforening hylder Arkitekturens dag på Bornholm.

Arrangementet er gratis og kræver tilmelding. Det hele foregår mandag d. 3 oktober kl. 16.00-18.00 på Hotel GSH, Strandvejen 79 i Rønne.

Læs hele programmet for, hvad du kan opleve i Jylland og på Fyn

Læs hele programmet for, hvad der sker i København, på Sjælland, på Bornholm og i Grønland