Antoni Gaudis evigt ufærdige kirke - Sagrada Família - er snart færdig

Antoni Gaudi begyndte sit arbejde på den katolske kirke - Sagrada Família - allerede i 1884, men den dag i dag står den stadig ufærdig tilbage. Men nu er der godt nyt for alle os, der gerne vil se det færdige resultat.

Sagrada Família

Mere formelt hedder kirken "Temple Expiatori de la Sagrada Familia" og den anses som værende arkitekten Antoni Gaudis mesterværk. Bedst af alt er den dog kendt for at være den evigt ufærdige kirke. I dag 100 år efter, at den første sten blev lagt til kirkens fundament står kirken stadig ufærdig. Antoni Gaudi begyndte at arbejde på kirken allerede i 1884 og brugte over 40 år på kirken, inden sin død i 1926. Men nu er byggeriet endelig indtrådt i sin sidste fase og det er nu muligt for de ansvarlige arkitekter at komme med et bud på, at Sagrada Família vil stå endeligt færdigt omkring 2030-2032.

6 nye tårne

Der vil blive tilføjet yderligere 6 tårne til den smukke kirke. Det højeste af disse "Tower of Jesus Christ" vil måle intet mindre end 172 meter og derved gøre Sagarada Famílie til den højeste religiøse bygning i Europa. Bygningen er i dag 133 år gammel og menes at være 70% færdig.

I videoen nederst i artiklen kan du se en demonstration af den udvikling som kirken kommer til at gennemgå indtil den står færdig.