© BIG m.fl.

9 banebrydende projekter, som BIG rent faktisk har bygget færdigt

Vi hører næsten dagligt om ny arkitektur, som danske Bjarke Ingels og BIG skal stå for. Det er verdensherredømme. Endelig har et arkitektursite, Deezen, lavet en opsamling på de færdige projekter.

Bjarke Ingels færdiggjorte projekter

Bjarke Ingels kalder sit firma - helt uden falsk beskedenhed - for BIG. I dette regi designer, planlægger og visualiserer han og det stigende antal medarbejdere fremtidens bygninger med et vovemod, som har gjort BIG til en superstjerne på hele verdens arkitekturscene.

Han og hans team deltager ofte i spændende projekter og konkurrencer rundt omkring i hele verdenen. BIG vinder eller hædres ofte i disse konkurrencer. En del af tegnestuens projekter er dog af forskellige årsager endnu ikke blevet realiseret.

Derfor har vi for overskuelighedens skyld samlet et lille galleri af BIG's allerede færdiggjorte og realiserede projekter.

1. M/S Museet for søfart / Danish National Maritime Museum

Museet for søfart har arkitektonisk kant, kvalitet og masser af innovation over sig. Inspirationen til bygningen kommer, meget oplagt, fra selve opbygningen af et hangarskib.

© BIG

2. Superkilen, Nørrebro, København

Superkilen er en multipark, hvor de lokale og turister kan opleve moderne, anvendelig landskabsarkitektur.
Parken er opdelt i 3 zoner, som hver især har deres koncept. Alle rekvisitter er nøje udvalgt og kommer fra producenter over hele verdenen. En lille verden er derved samlet på én plads, som forener en fantastisk bydel i København.

© BIG

3. 8-tallet/ 8 House, Ørestad, København

8-tallet er endnu en genistreg af BIG, hvor der er lagt fokus på lys, luft og udsigt. Bygningen er uden tvivl en af vor tids største og mest attraktive lejlighedskomplekser, hvor beboeren er sat i 100% fokus, og alt er sket i overenstemmelse med de naturskønne omgivelser.

4. Bjerget/Mountain Dwellings, Ørestad, København

Før 8-tallet skabte BIG Bjerget, som ligeledes ligger i Ørestad. Bjerget er en moderne boligblok, formet som et bjerg.
Kælderen i bygningen er indrettet, som en avanceret parkeringskælder , hvorimod de øvrige etager er lejligheder.
Samlet set er der 80 lejligheder, som alle har tilknyttet en stor
tagterrasse, der slænger sig ned af bjerget og danner små haver.

© BIG

5. Den danske Pavillon i Shanghai

BIG har i den grad sat Danmark på verdenskortet. Arkitektfirmaet designede nemlig den danske pavillon til Shanghai Expo i 2010. Den cirkelformede pavillon husede den Lille Hav Frue i bunden, som var designet som en pool, mens toppen fungerede som en park med skøn udsigt.

© Iwan Baan

6. Gammel Hellerup Gymnasium

Gammel Hellerup Gymnasium henvendte sig til BIG med et ønske om nye og bedre faciliteter til skolen. Resultatet blev to nye tilbygninger. Den ene rejser sig mod himlen, hvor den anden er en underjordisk sportshal.
Den førstnævnte bygning blev placeret i forlængelse med skolens sports- og udendørsarealer.
Samlet set er der blevet skabt de bedste mulige forudsætninger for elevernes hverdag.

7. Hualien Residences, Taiwan.

Hualien Residences er begyndelsen på et større ferieresort, som er placeret i bjergene i Taiwan. BIG lægger navn til de fire første bygninger, som er stærkt inspireret af de omkringliggende omgivelser.
Hvert hus har en plads i bjerget og strækker sig over flere etager. Det forventes at stå helt færdigt i 2018.

© Jinho Lee

8. BIG Maze, Washington DC, USA

På National Building Museum i Washington DC kan du fare vild i en dynamisk labyrint designet af BIG.
Labyrinten er stor og fylder stort set hele den vestlige hal af museet. Hele labyrinten er lavet af birk-krydsfiner og indbyder i høj grad til leg for både voksne og børn.

© BIG

9. Via 57 West, New York, USA

Via 57 West er BIGs første bygning i USA. Den er utraditionel, men ultra funktionel. Alle lejligheder og rum får sollys og har samtidig smuk udsigt over kanalen. Via 57 er blevet en kæmpe succes for BIG – og har medført, at arkitektfirmaet nu også skal designe det nye World Trade Center på Lower Manhatten og Googles nye hovedkontor i Californien.