© iStock

7 arkitektoniske mesterværker alle bør se

Bygninger har mange forskellige former og størrelser. Her har vi samlet 7 mesterværker som du bare må se.

7 mesterværker

Der bliver konstant bygget nyt - og smuk, overvældende og forskelligartet arkitektur skyder op over hele verden.

På denne liste kan du se 7 arkitektoniske mesterværker, som også har hver sin inspirationskilde.

© iStock

Det gyldne tempel i Amritsar – Indien

Det Gyldne Tempel i Indien er en storslået arkitektonisk bygning, som blev bygget i 1600-tallet. Navnet kommer af, at man beklædte taget med forgyldte kobberplader. Derudover blev der brugt hele 400 kg bladguld til kuplen. Alene dét, må være et besøg værd.

Arkitekturen i bygningen er meget symbolsk, da der er lavet fire indgange, som symboliserer, at alle fra hver af verdenshjørnerne, er mere end velkomne.

Storslåethed og et bid af Indiens kultur får du, hvis dine fødder rammer Det Gyldne Tempel.

© iStock

Flatiron building – New York

Hvis du kunne tænke dig at se en af de første skyskrabere, der blev bygget, så skal du besøge Flatiron bygningen i New York. Bygningen stod færdig i juni 1902 og er nu et af New York mest fotograferede landemærker. Med sit tynde og høje design, er dette en anderledes og speciel bygning, som du bestemt bør tage et smut forbi, hvis du er i New Yorks gader.

© iStock

Woolworth Building – New York

Hvis Flatiron bygningen ikke var nok, så skal du opleve Woolworth skyskraberen, som også befinder sig i New York. Woolworth var med sine 241 den højeste bygning i verden i hele 17 år. Arkitekturen er fantastisk med sine elegante og gotiske detaljer.

© iStock

Fulton Center – New York

Midt imellem Wall Street og mindesmærket for World Trade Center finder du Fulton Center. Denne bygning er designet af arkitekterne Grimshaw, og har i sinde at gøre det lettere for personer at komme fra A til B.

Fulton Centerets centrum og det mest specielle sted er ”the sky reflector”. Her kan man se skyerne, solen, regnen og sneen i det store spektakulære vinduesparti, som vil give dig en helt unik oplevelse.

© Hiroshi Nakamura & NAP

Ribbon Chapel – Japan

Ribbon kapellet som befinder sig i Japan, er designet således, at man kan holde fantastiske bryllupsceremonier. De to fordrejede trapper, som cirkulerer om hinanden og smelter til ét i toppen, er med til at give bruden og brudgommen et mødepunkt. De går op ad hver sin trappe, mødes på toppen med den fantastiske udsigt, og går så sammen ned ad trappen igen.

Denne fascinerende og romantiske bygning er lavet af arkitekten Hiroshi Nakamura og NAP Architects.

© iStock

Temppeliaukio Church – Helsinki

Denne kirke som befinder sig i Helsinki, er bygget direkte ind i en kæmpe sten, og er af den grund et besøg værd.

Man kunne godt tro, at kirken ville være meget mørk, fordi den er bygget ind i en sten. Men sådan er det ikke. Arkitekt-brødrene Timo- og Tuomo Suomalainen valgte at placere en masse vinduespartier i toppen. Dette giver et fantastisk lys mod stenens bare vægge, som man finder på indersiden af kirken.

© PKdM Arkitektar

Turninn Building – Island

En af de flotteste arkitektoniske kontorbygninger findes i Reykjavik. Turninn bygningen smelter sammen med havets overflade og den omkringliggende natur, da glassene giver en fantastisk refleksion. Unikt design som får inkorporeret Islands flotte natur.