40 mio. kr.: Nu får Aarhus endelig sit arkitekttegnede havnebad

København har tre, Odense og Aalborg har hver et, mens århusianerne må vente endnu et år på et havnebad. Nu er Aarhus Havn imidlertid ren nok til, at stjernearkitekterne fra BIG kan komme i gang.

Aarhus Havn har været for forurenet - indtil nu
© Visualisering: BIG Architects, GEhl Architects, CASA og MOE

Som Aarhus Stiftidende skriver: "For få år siden ville tanken have været absurd."
Aarhus Havn har været så forurenet, at bare tanken om at bade i den blev mødt med himmelvendte øjne og måske oven i købet lede.
Nu er badevandskvaliteten i top. Efter en kraftanstrengelse og en udskrivning på 340 millioner kroner er havnen nu renset og klar til at springe i.
Endelig! Lyder det fra byens beboere, som i årevis har hørt københavnerne prale af havnebadene på Islands Brygge, Fisketorvet og Sluseholmen.
I Odense er der også netop åbnet et havnebad, og Aalborg kan ligeledes sætte hak ved denne attraktion.

Hvem skal tegne havnebadet? BIG naturligvis

Det betyder, at Aarhus nu også får et havnebad, og arkitektfirmaeet, som skal stå for det, er ikke svært at gætte. BIG, Bjarke Ingels Group, tegnede det første havnebad på Islands Brygge, og firmaet er allerede i gang med at opføre en hel ny miniby i forbindelse med boligbyggeriet AARhus ved bassin 7. Hér skal det nye havnebad ligge.
Prisen er 40 millioner, og pengene er en gave fra Købmand Herman Sallings Fond. Projektet bliver ifølge stiften.dk gennemført sammen med Gehl Architects, Kilden og Mortensen, CASA og Moe, og det nye århusianske havnebad åbner i sommeren 2017.

Den dyreste lejlighed udenfor København
© BIG

Parallelt med det kommende havnebad i Aarhus vil et af byens største prestigebyggerier skyde op. Ejendommen hedder AARhus, er også tegnet af BIG, og selvom intet er bygget endnu, har selskabet bag allerede solgt en kæmpe lejlighed i ejendommens top til 19 millioner kroner. Den dyreste udenfor København.