Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Snack hjemmelavede grønkålschips

Det bedste og sundeste alternativ til kartoffelchips er disse sprøde grønkålschips, som næsten ikke kunne være nemmere at lave. Server dem med en dip, og så har du den perfekte og sunde snack.

Det skal du bruge:

  • Kål
  • 1/2 spiseskefuld ekstra jomfru olivenolie eller smeltet kokosolie
  • 1 1/2 spiseskefuld gærflager
  • 1 teskefuld hvidløgspulver
  • 3/4 teskefuld chilipulver
  • 1/2 teskefuld løgpulver
  • 1/2 teskefuld røget paprika
  • 1/4 teskefuld fint havsalt
  • 1/8 teskefuld cayenne peber (valgfrit)

Sådan gør du:

1) Tænd ovnen på 150 grader.
2) Fjern bladene fra kålens stilke og riv dem ud i store stykker. Smid stilkene ud. Vask de afrevet blade grundigt, og tør dem.
3) Hæld kålen i en stor skål. Hæld olien ud over og bland det sammen med hænderne. Hæld krydderierne i og bland det hele.
4) Spred kålen ud på en bageplade i ét lag. Undgå at kålen ligger ovenpå hinanden.

5) Bag i 10 minutter, og vend så pladen 180 grader. Sæt straks pladen tilbage i ovnen. Bag i yderligere 10-15 minutter alt efter, hvilken slags ovn du har.
6) Lad kålen køle af i cirka 3 minutter, før du spiser dem. Husk at de ikke kan gemmes, da sprødheden forsvinder efter et par timer.

Tip: Server dem med en dip efter eget valg.