pocherede radiser salat rucola gedeost opskrift
© Tia Borgsmidt

Pocherede radiser i salat med rucola og gedeost

Brug salaten som en let frokostret eller som tilbehør til din aftensmad.

Når radiser pocheres, får de den fineste farve og en langt mere delikat smag. Radiserne smager virkelig lækkert i salaten, der fx kan serveres som en let frokostret eller som tilbehør til din aftensmad.

Opskrift til 4 personer.

Du skal bruge:

  • 1 bundt radiser
  • 1 bakke rucola
  • 2 hjertesalat
  • 100 g blød gedeost
  • 1 lille rødløg
  • ½ tsk. salt
  • Rugbrødschips
  • Vinaigrette
  • 1 spsk. eddike
  • 1 tsk. sennep
  • 1 tsk. flydende honning
  • 3 spsk. olivenolie

Sådan gør du:

  • Varm en gryde op med kogende vand tilsat lidt salt. Skær radiserne igennem på langs – lad evt. lidt af toppen blive på – og lad dem simre i ca. 2 minutter, hvorefter de afdryppes.
  • Skyl rucola og hjertesalatblade, og slyng dem tørre. Skær løget i tynde ringe, og kram dem med salt. Vend de to slags salater med rødløg, radiser og blød gedeost, og fordel på et fad.
  • Rør ingredienserne til vinaigretten sammen, og hæld over salaten. Drys de knuste rugbrødschips over.

LÆS OGSÅ: 10 opskrifter med hvide asparges.