Jordbæreddike med peber
© tia borgsmidt

Lav din egen jordbæreddike med peber

Få opskriften på en hjemmelavet eddike på sæsonens lækre jordbær. Smagen af de solmodne bær og peber er perfekt i både dressinger og marinader.

Jordbæreddike med peber

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Flaske (ca. 3 dl eddike)

  • 500 g jordbær
  • 4 dl eddike
  • 6 spsk. sukker
  • 2 tsk. peberkorn

Sådan gør du

  1. Skyl og nip jordbærrene.
  1. Skær dem i mindre stykker, hvis de er meget store.
  1. Kom jordbærrene i en gryde med eddike, sukker og peber og kog op.
  1. Så snart eddiken begynder at koge, skrues ned, så den kun simrer svagt. Ellers fordamper den.
  1. Lad den simre ganske svagt i ca. 15 min.
  1. Hæld eddiken gennem en sigte, og pres godt på bærrene, så du har al smagen med.
  1. Afkøl lagen, før den hældes i en rengjort skoldet flaske, som lukkes til.
  1. I stedet for jordbær kan du bruge hindbær eller solbær.
  2. Brug jordbæreddiken i en vinaigrette til sæsonens grill, hvor du rører jordbæreddike med sennep og en god olivenolie.