Lækker hummus på gule flækærter

Kan serveres med sprødt knækbrød eller noget godt brød.

© Anders Hjerming

Hummus på gule flækærter & "solsikke-tahin"

Du skal bruge:

  • God olivenolie
  • 300 g gule flækærter
  • 100 g solsikkekerner
  • 2 fed hvidløg
  • Citron
  • Salt
  • Peber
  • Piment d’Espelette (eller rød tørret chili)

Fremgangsmåde:

  1. Flækærterne dækkes med vand dagen før.
  2. Solsikkekernerne bages ved 140 grader i 30 minutter.
  3. Mens de er varme, blendes de – her kommer din blender nok lidt på overarbejde. Hvis du er bekymret for om din blender kan holde til det, så kan kernerne blendes sammen med flækærter.
  4. Kernerne blendes til de forvandles til en helt glat og tyk puré. Siderne skal muligvis skrabes ned et par gange.
  5. Flækærterne og hvidløg koges til de er helt møre.
  6. Flækærterne og hvidløg sigtes og det er vigtigt, at du gemmer kogevandet.
  7. Put flækærter og hvidløg i blenderen sammen med ”solsikkekerne-tahinen”.
  8. Blend og justér massen med kogevandet undervejs, så du får den ønskede konsistens.
  9. Smag til med salt, peber, piment d’Espelette og citronsaft.
  10. Lad det hele køle ned.
  11. Anret retten med godt med olivenolie på toppen og måske en krydderurt – fx oregano.
  12. Servér med enten godt brød eller tyndt knækbrød til.