
Lækker hummus på gule flækærter
Kan serveres med sprødt knækbrød eller noget godt brød.
AfDenny Vangsted
Hummus på gule flækærter & "solsikke-tahin"
Du skal bruge:
- God olivenolie
- 300 g gule flækærter
- 100 g solsikkekerner
- 2 fed hvidløg
- Citron
- Salt
- Peber
- Piment d’Espelette (eller rød tørret chili)
Fremgangsmåde:
- Flækærterne dækkes med vand dagen før.
- Solsikkekernerne bages ved 140 grader i 30 minutter.
- Mens de er varme, blendes de – her kommer din blender nok lidt på overarbejde. Hvis du er bekymret for om din blender kan holde til det, så kan kernerne blendes sammen med flækærter.
- Kernerne blendes til de forvandles til en helt glat og tyk puré. Siderne skal muligvis skrabes ned et par gange.
- Flækærterne og hvidløg koges til de er helt møre.
- Flækærterne og hvidløg sigtes og det er vigtigt, at du gemmer kogevandet.
- Put flækærter og hvidløg i blenderen sammen med ”solsikkekerne-tahinen”.
- Blend og justér massen med kogevandet undervejs, så du får den ønskede konsistens.
- Smag til med salt, peber, piment d’Espelette og citronsaft.
- Lad det hele køle ned.
- Anret retten med godt med olivenolie på toppen og måske en krydderurt – fx oregano.
- Servér med enten godt brød eller tyndt knækbrød til.