Hjemmebagte fladbrød med grøn hummus, gedeost og kørvel
Sprødt lækkert fladbrød med proteinrig smækker topping. De hjemmebagte fladbrød smager virkelig godt – også som tilbehør til vinterens simreretter eller en indisk dahl. Der bliver 12 brød af opskriften, men dejen kan fint opbevares på køl et par dage, så du eventuelt kan bage dem ad to omgange.
4 personer
Det skal du bruge:
Hjemmebagte fladbrød
ca. 12 stk.
3 dl lunket vand
10 g gær
10 g salt
2 spsk. olivenolie
ca. 500 g fuldkornsdurummel
olivenolie til at dryppe over
flagesalt
Grøn hummus
1 dåse kikærter
100 g bælgede edamamebønner
1 fed hvidløg
25 g parmesanost
½-1 dl olivenolie
salt og peber
saft af 1 citron
100 g blød gedeost
1 bundt kørvel
Sådan gør du:
Hjemmebagte fladbrød
Dag 1:
Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og olie, og rør dernæst fuldkorns durummel i lidt ad gangen.
Ælt, til dejen er glat og smidig – hold evt. lidt af melet tilbage.
Lad dejen hæve tildækket på køl til næste dag.
Dag 2:
Del dejen i 12 stykker, og rul dejen ud på et meldrysset bord til fladbrød. Fordel dem på bagepapir, og lad dem hæve ca. 10 minutter.
Tænd ovnen på 225 ° varmluft, og lad to bageplader blive i ovnen. Løft bagepapir med fladbrød over på de varme bageplader, og dryp lidt olivenolie over. Krydr med salt, og bag dem gyldne og sprøde i ovnen i ca. 8 minutter.
Grøn hummus
Afdryp kikærterne. Giv edamamebønner et opkog, og afdryp.
Kom kikærter, edamamebønner og presset hvidløg i en blender med revet parmesanost og olivenolie. Blend til en hummus-lignende konsistens, og smag til med salt, peber og citronsaft.
Smør 4 fladbrød med grøn kikærtepure. Smuldr gedeosten over, og dryp med lidt olivenolie. Top med kørvel.