Hjemmebagt fladbrød med hummus

Sprødt fladbrød er fantastisk tilbehør til diverse simreretter.

© Anders Schønnemann

Hjemmebagte fladbrød med grøn hummus, gedeost og kørvel

Sprødt lækkert fladbrød med proteinrig smækker topping. De hjemmebagte fladbrød smager virkelig godt – også som tilbehør til vinterens simreretter eller en indisk dahl. Der bliver 12 brød af opskriften, men dejen kan fint opbevares på køl et par dage, så du eventuelt kan bage dem ad to omgange.

4 personer

Det skal du bruge:

Hjemmebagte fladbrød

  • ca. 12 stk.
  • 3 dl lunket vand
  • 10 g gær
  • 10 g salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • ca. 500 g fuldkornsdurummel
  • olivenolie til at dryppe over
  • flagesalt

Grøn hummus

  • 1 dåse kikærter
  • 100 g bælgede edamamebønner
  • 1 fed hvidløg
  • 25 g parmesanost
  • ½-1 dl olivenolie
  • salt og peber
  • saft af 1 citron

  • 100 g blød gedeost

  • 1 bundt kørvel

Sådan gør du:

Hjemmebagte fladbrød

Dag 1:

  1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og olie, og rør dernæst fuldkorns durummel i lidt ad gangen.
  2. Ælt, til dejen er glat og smidig – hold evt. lidt af melet tilbage.
  3. Lad dejen hæve tildækket på køl til næste dag.

Dag 2:

  1. Del dejen i 12 stykker, og rul dejen ud på et meldrysset bord til fladbrød. Fordel dem på bagepapir, og lad dem hæve ca. 10 minutter.
  2. Tænd ovnen på 225 ° varmluft, og lad to bageplader blive i ovnen. Løft bagepapir med fladbrød over på de varme bageplader, og dryp lidt olivenolie over. Krydr med salt, og bag dem gyldne og sprøde i ovnen i ca. 8 minutter.

Grøn hummus

  1. Afdryp kikærterne. Giv edamamebønner et opkog, og afdryp.
  2. Kom kikærter, edamamebønner og presset hvidløg i en blender med revet parmesanost og olivenolie. Blend til en hummus-lignende konsistens, og smag til med salt, peber og citronsaft.
  3. Smør 4 fladbrød med grøn kikærtepure. Smuldr gedeosten over, og dryp med lidt olivenolie. Top med kørvel.