Smagen af Singapore

Når du rejser til Singapore, er der især én ting du skal gøre ligesom de lokale; spise godt. Men det er let, for den sydøstasiatiske metropol er verdens billigste sted at få gourmetopvelser, der er fremhævet i den anerkendte Michelin-guide. Her får du (en lille bid af) bevismaterialet.

Singapore har ry for at være en af verdens mest vigtige storbyer, når det handler om uforglemmelige gourmetoplevelser – muligvis fordi, at byen historisk set har været eksemplarisk til at omfavne en bred vifte af kulturer med stærke madtraditioner. Bo Bedre anbefaler her en håndfuld uforglemmelige steder med smagfulde anretninger og stilfulde indretninger – alle fremhævet i Michelin-guide for 2016 og til priser, der er værd at pakke sin kuffert efter.

Lokal hybrid

Candlenuter designet af den anerkendte arkitekt og designer, Paola Navone, og har et rustikt, men stilrent udtryk med enkelte såkaldte peranakanske (en lokal Singapore-hybrid mellem kinesisk og malaysisk) referencer. En fin afspejling af dét, du kan få serveret som gæst! Kokken, Malcom Lee, er nemlig født og opvokset i Singapore, og har specialiseret sig i det unikke lokale peranakanske køkken, som han har lært af sin mor, der lærte den af hans bedstemor. Med stor respekt for historien formår han at servere retter i nyfortolket form.
Prisniveau: fra 50 Singapore Dollars for en fast aftenmenu
Michelinstjerner: 1
Adresse: Block 17A, Dempsey Road Singapore 249676, candlenut.com.sg

Indisk, så englene synger

The Song of India er er beliggende i en historisk bungalow med elegant interiør, hvor en del af stilen defineres af den originale indisk kunst, der udskiftes hver tredje måned – fra malerier til skulpturer. Forelsker du sig som gæst i et kunstværk, er det naturligvis muligt at købe. Menuen afspejler det ypperste fra det traditionelle indiske køkken, inklusiv et stort udbud af vegetarretter, men med fokus på brug af mere moderne teknikker i tilberedningen.
Michelinstjerner: 1
Prisniveau: Fra 49 Singapore Dollars på aftenkortet
Adresse: 33 Scotts Road, Singapore 228226,thesongofindia.com

Fransk innovation

Spis med stil i en af Asiens bedste restauranter på den smukke ø, Sentosa; Jöel Robuchon. Indretningen er art deco og holdt i varme beige farvetoner. En særligt fin detalje er den indendørs vinterhave, som ofte benyttes til private selskaber. Udover en imponerende vinliste med mere en 1.000 forskellige mærker, serveres der her franske klassikere på en innovativ måde, mens vegetarer kan forkæle deres smagsløg med en 8-retter tasting menu.
Prisniveau: Fra 148 singapore dollars på aftenkortet
Michelinstjerner: 3
Adresse: Hotel Michael, Level 1, Resorts World Sentosa, 8 Sentosa Gateway, rwsentosa.com

Spis som en kejser

Den kantonesiske restaurant, Li Bai, er opkaldt efter Tang-dynastiets berømte poet og er beliggende i Sheraton Towers Singapore. Indretningen er overdådig ligesom borddækningen med jade, sølvtøj og porcelæn. Den er en kejser værdig! Der er heller ikke en finger at sætte på maden, som er fremhævet i Michelin-guiden 2016 for sine autentiske signatur-retter som dybstegt, sprød bai fan yu og dim sum.
Prisniveau: Fra 48 Singapore Dollars på aftenkortet
Michelinstjerner: Ingen pt., men er rost i Michelin Guide 2016
Adresse: Sheraton Towers Singapore, Lower Lobby Level, 39 Scotts Road, sheratonsingapore.com

Bliv guidet rundt af Michelins stjerner og roser i Singapore! Download Michelinguide-app'en for Singapore til din mobil.

Smag den ikoniske cocktail Singapore Sling, hvor den blev opfundet; Long Bar Raffles Hotel!

Raffles Hotel fra 1887 skiller sig ud fra den dominerende arkitektur i Singapore med sin originale neo-renæssance bungalow-stil. Klik her, og se hvilke gourmetoplevelser, som hotellet i øvrigt byder på. Et andet spændende sted at bestille den berømte cocktail: 1-Altitude Rooftop & Gallery Bar, der er den højeste alfresco bar i verden 282 meter over havets overflade med et 360 graders vue over byens fascinerende skyline

Rejsetip: Brug mindst 4 dage i Singapore

Er der ekstra tid tilovers, kan du tage færgen over til Bintan Island (det tager kun en time), hvor du kan nyde alt godt fra havet på Kelong Seafood Restaurant. Restauranten er placeret på pæle i vandet, så kom og se den tropiske solnedgang, inden du nyder den friskfangede fisk med et indisk-kinesisk tvist. Prisbelønnede Singapore Airlines flyver direkte fem gange om ugen, og du kan planlægge rejsen med hjælpe fra Marco Polo, der speicaliserer sig i unikke rejser. Hent mere inspiration via yoursingapore.com.