Vi disker op med en ægte sommerdessert med denne fine jordbærtærte med frangipane, dulce de leche og marengsguf. Selve kagen kan bages i forvejen og toppes først kort før servering.
6 personer
MØRDEJ
mandelmel 25 g
hvedemel 125 g
flormelis 50 g
koldt smør 75 g
salt 1 knivspids
æggeblomme 1
FRANGIPANE
smør 75 g
sukker 75 g
mandelmel 75 g
hvedemel 30 g
1 stort æg
dulce de leche 4 spsk.
GUF
æggehvide 1 stk.
sukker 65 g
flødeost naturel 50 g
PYNT
jordbær 500 g
usaltede pistacienødder 2 spsk.
lidt frisk basilikum
MØRDEJ
• Bland mandelmel med hvedemel, flormelis,
smør og salt, og saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i ca. 1 time i køleskabet.
• Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelsen til en tærteform fx 35 x 10 cm. Prik bunden med en gaffel, og sæt den i køleskabet, mens du tilbereder frangipane.
FRANGIPANE
• Tænd ovnen på 175 °.
• Rør smør med sukker, mandelmel, hvedemel og æg til en dej.
• Fordel dejen på tærtebunden, og kom dulce de leche ned på dejen. Bag tærten i ca. 20 minutter, til den er gylden. Afkøl bunden.
GUF
• Pisk æggehviden stiv. Tilsæt sukkeret gradvist og pisk, til en guf-lignende konsistens. Rør flødeosten blød, og vend den forsigtigt med guf.
PYNT
• Skyl og nip jordbærrene. Skær jordbærrene i skiver. Top tærten med guf, og placér jordbærrene herpå. Pynt med hakkede pistacienødder og basilikumblade.