Opskrifter Salat med røget sild og pocheret æg En dejlig, mættende salat med lækker røget sild. Af Gitte Heidi Rasmussen — 02. juli 2021 Røgede sild fra Bornholm plukker vi til denne dejlige salat, der bliver serveret med porcherede æg. © Stine Christiansen Salat med røget sild og pocheret æg 4 personer Det skal du bruge: 2 røgede sild fra Bornholm 3-4 små nye løg med top 1 stor håndfuld friskbælgede ærter ( ½ kg ærter i bælg) 200 g snap peas eller slikærter 1 spsk. æbleeddike 1 tsk. sennep ½ dl rapsolie, gerne fra Bornholm Salt og peber 4 spsk. frisk tang, fx fra Djursland eller Odsherred 1 bakke spæde salater 4 friske æg Sådan gør du: Åbn silden, og fjern rygbenet og de små sideben. Skindet flås af, og kødet deles i lidt mindre stykker. Snit løgene fint, bælg ærterne, og snit snap peas på langs. Vend grøntsagerne i en marinade af æbleeddike, sennep og rapsolie smagt til med salt og peber. Bland lige inden servering med tang og salat. Bring vand i kog i en gryde, og tilsæt 1 spsk. eddike. Slå æggene ud i en kop, et ad gangen, pisk godt i gryden, og hæld forsigtigt ægget ud i vandet. Lad æggene koge ca. 3 ½ min. ved svag varme, og tag dem op. Anret æg og sild på tallerkenerne sammen med salat. Relateret Forret Opskrift på lækker grøntsagstærte med burrata og marinerede grøntsager Hovedret Grillet gris med salat og friskbælgede ærter i smørsauce Opskrifter Spæd salat med jordbær, ærter og croutoner Hovedret Opskrift på perlehønebryst med bagt blomkål, ærter og brunet smør Tilbehør Nye danske kartofler i en lækker fyldig salat med spidskål og friskbælgede ærter Hovedret Stegte squash med grønne ærter, bønner og makrel