Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Salat med røget sild og pocheret æg

En dejlig, mættende salat med lækker røget sild.

Salat med røget sild og pocheret æg

© Stine Christiansen - Røgede sild fra Bornholm plukker vi til denne dejlige salat, der bliver serveret med porcherede æg.

Salat med røget sild og pocheret æg

4 personer

Det skal du bruge:

  • 2 røgede sild fra Bornholm
  • 3-4 små nye løg med top
  • 1 stor håndfuld friskbælgede ærter ( ½ kg ærter i bælg)
  • 200 g snap peas eller slikærter
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. sennep
  • ½ dl rapsolie, gerne fra Bornholm
  • Salt og peber
  • 4 spsk. frisk tang, fx fra Djursland eller Odsherred
  • 1 bakke spæde salater
  • 4 friske æg

Sådan gør du:

  1. Åbn silden, og fjern rygbenet og de små sideben.
  2. Skindet flås af, og kødet deles i lidt mindre stykker.
  3. Snit løgene fint, bælg ærterne, og snit snap peas på langs.
  4. Vend grøntsagerne i en marinade af æbleeddike, sennep og rapsolie smagt til med salt og peber.
  5. Bland lige inden servering med tang og salat.
  6. Bring vand i kog i en gryde, og tilsæt 1 spsk. eddike.
  7. Slå æggene ud i en kop, et ad gangen, pisk godt i gryden, og hæld forsigtigt ægget ud i vandet.
  8. Lad æggene koge ca. 3 ½ min. ved svag varme, og tag dem op.
  9. Anret æg og sild på tallerkenerne sammen med salat.