Salat med røget sild og pocheret æg

En dejlig, mættende salat med lækker røget sild.

Salat med røget sild og pocheret æg
© Stine Christiansen

Røgede sild fra Bornholm plukker vi til denne dejlige salat, der bliver serveret med porcherede æg.

Salat med røget sild og pocheret æg

4 personer

Det skal du bruge:

  • 2 røgede sild fra Bornholm
  • 3-4 små nye løg med top
  • 1 stor håndfuld friskbælgede ærter ( ½ kg ærter i bælg)
  • 200 g snap peas eller slikærter
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. sennep
  • ½ dl rapsolie, gerne fra Bornholm
  • Salt og peber
  • 4 spsk. frisk tang, fx fra Djursland eller Odsherred
  • 1 bakke spæde salater
  • 4 friske æg

Sådan gør du:

  1. Åbn silden, og fjern rygbenet og de små sideben.
  2. Skindet flås af, og kødet deles i lidt mindre stykker.
  3. Snit løgene fint, bælg ærterne, og snit snap peas på langs.
  4. Vend grøntsagerne i en marinade af æbleeddike, sennep og rapsolie smagt til med salt og peber.
  5. Bland lige inden servering med tang og salat.
  6. Bring vand i kog i en gryde, og tilsæt 1 spsk. eddike.
  7. Slå æggene ud i en kop, et ad gangen, pisk godt i gryden, og hæld forsigtigt ægget ud i vandet.
  8. Lad æggene koge ca. 3 ½ min. ved svag varme, og tag dem op.
  9. Anret æg og sild på tallerkenerne sammen med salat.