Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kartoffelmad med stenbiderrogn

En kartoffelmad på den luksuriøse måde.

© Christopher Hennings, Kokblog.dk

Kartoffelmad med stenbiderrogn

En luksuriøs kartoffelmad i februar og marts måned, hvor stenbiderrogn er i højsæson. Dette er det helt perfekte stykke smørrebrød, mens vejret stadig kan være koldt og gråt, men hvor dagene så småt bliver længere, og det tidlige forår nærmer sig.

Til 2 pers.

Det skal du bruge:

  • 100 g. stenbiderrogn
  • 2 skiver rigtig godt rugbrød med kerner
  • 6-8 små danske kartofler
  • 2-3 spsk. crème frâiche, 38-50 %
  • 1 stk. rødløg
  • 2 spsk. purløg
  • 1 stk. citron
  • 1 spsk. smør
  • 2 skiver citron

Sådan gør du:

  1. Kog dine kartofler i saltet vand til de er perfekte med lidt bid alt efter størrelse.
  2. Hvis du har lidt krydderurter såsom løvstikke eller laurbærblade, kan disse også tilsættes kogevandet.
  3. Kartoflerne må ikke koges for længe, så de ikke længere kan skæres i skiver, uden at de falder fra hinanden.
  4. Sæt kartoflerne i køleskabet til de er kølet af.
  5. Skær to gode skiver rugbrød og rist det sprødt på brødristeren.
  6. Snit dit rødløg fint og skær kartoflerne ud i tynde skiver.
  7. Smør rugbrødet med et tyndt lag smør og læg derefter kartoffel på rugbrødet.
  8. Tag en nærende spiseskefuld crème frâiche og læg ovenpå kartoflerne efterfulgt af så meget stenbiderrogn du kan tilsnige dig.
  9. Tilsæt finthakket rødløg og purløg efter smag efterfulgt af salt og friskkværnet peber.
  10. Servér med en skive citron.

Opskriften er udviklet af Christoffer Hennings fra Kokblog.dk og Tommy Raabo Fischer fra HAV.

Relaterede Artikler