
Sprøde hjerter
En lille sød appetitvækker i den kolde juletid.
Af250 g mandler
3 æggeblommer, brug gerne de salmonellafrie
140 g flormelis
Skold mandlerne, smut dem, og lad dem tørre, før de males fint i en elhakker eller blender. Pisk æggeblommer og flormelis cremet, og bland lidt efter lidt mandelmelet i. Udrul massen ½ cm tykt på bagepapir, drysset med sigtet flormelis.
Udstik hjerter, og læg dem på bagepapir eller bagefolie på pladen, og bag dem i den 175 grader varme ovn i 8-10 minutter. Træk dem med papiret over på en bagerist, og lad dem blive kolde, før de løftes af med en kniv og lægges i en dåse.
Nem gaveidé:
Der er ikke noget så skønt som en hjemmelavet gave især den slags, som kan spises. Og mandelkagerne er netop pakket ind i en lækker hjerteæske og lige til at tage med som en værtindegave.
Hjerteæsker kan fås i hobbyforretninger. Fór æsken med et stykke silkepapir i en sart pastelfarve og et stykke bagepapir tættest på kagerne.