
Sønderjyske rosenvandshjerter
En klassisk småkage fra det sønderjyske, som har fast plads i juledåserne på Skærtoft.
AfHanne Risgaard
Ca. 75 stk.
kagemel 125 g
kartoffelmel 125 g
flormelis 125 g
vaniljesukker 1 tsk.
smør 125 g, koldt i tern
rosenvand 3 spsk.
fløde 4 spsk.
Bland de to meltyper, flormelis og vaniljesukker grundigt. Gnid smørternene ind i blandingen, tilsæt rosenvand og fløde.
Ælt og saml dejen hurtigt, og form den til en kugle, som pakkes ind i film og lægges på køl mindst 1 time.
Forvarm ovnen til 200° ved almindelig varme.
Rul dejen ud til 2-3 mms tykkelse.
Udstik hjerterne med form, sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem midt i ovnen i 8-10 minutter.
Afkøl hjerterne på en bagerist, og opbevar dem i en tætsluttende kagedåse.