
Risalamande med kirsebær i granatæblesirup
Delikat risalamande, som hører sig julen til.
AfDet skal du bruge:
risottoris 100 g, italiensk
kokosmælk 1 dåse, light
vand 1 dl
vaniljestang korn af 1 flækket
rørsukker rå, 1 spsk.
mandler 100 g, smuttede og hakkede (husk en hel til mandelgaven)
piskefløde 4-5 dl
Granatæblesirup
saft friskpresset af 3-4 granatæbler (2-2½ dl)
appelsin saft af 1
citron saft af ½
sukker 250 g
kirsebærsaft 1½ dl, let jævnet
kirsebær 400 g, afdryppede, syltede
kl. 10.00
Kog risen mør i mælk med vand og vanilje. Tilsæt sukker og mandler, og stil den koldt.
kl. 17.00
Et par timer før servering røres grøden jævn med ca. halvdelen af fløden, som er pisket til blødt skum, derefter vendes resten af flødeskummet i. Giv desserten facon i ringforme, og pynt efter smag.
Til siruppen bringes de tre slags saft i kog med sukker, koges uden låg i 8-10 minutter og blandes før servering med jævnet saft og bær.