
Risalamande med abrikossauce
Risalamande hører sig til juleaften. Men hvordan er det lige, man laver en tilpas fyldig, frisk og sød én af slagsen? Få opskriften her.
AfTil 4 personer - Tilberedning: 55 min.
4 dl sødmælk
1 flækket vaniljestang
60 g risottoris
1 spsk. sukker
60 g mandler
4 dl piskefløde
evt. 1 mandel
1 usprøjtet appelsin
1 dl vand
100 g sukker
Bring mælk i kog med vanilje, rør ris i, og lad det koge sagte i 35-40 min. Rør sukker i, og tilsæt de smuttede, hakkede mandler. Afkøl grøden, og rør flødeskum i samt evt. mandel til mandelgave. Skær eller skræl strimler af appelsinskal, og kog dem i en sukkerlage af vand og sukker. Pynt risen med strimlerne.
Abrikossauce
Kog 5 dl appelsinsaft i 20 min. uden låg sammen med 10 udblødte abrikoser og 200 g sukker. Herefter blendes saucen og er klar til servering.