Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Risalamande med abrikossauce

Risalamande hører sig til juleaften. Men hvordan er det lige, man laver en tilpas fyldig, frisk og sød én af slagsen? Få opskriften her.

© bobedre.dk

Til 4 personer - Tilberedning: 55 min.

4 dl sødmælk
1 flækket vaniljestang
60 g risottoris
1 spsk. sukker
60 g mandler
4 dl piskefløde
evt. 1 mandel
1 usprøjtet appelsin
1 dl vand
100 g sukker

Bring mælk i kog med vanilje, rør ris i, og lad det koge sagte i 35-40 min. Rør sukker i, og tilsæt de smuttede, hakkede mandler. Afkøl grøden, og rør flødeskum i samt evt. mandel til mandelgave. Skær eller skræl strimler af appelsinskal, og kog dem i en sukkerlage af vand og sukker. Pynt risen med strimlerne.

Abrikossauce
Kog 5 dl appelsinsaft i 20 min. uden låg sammen med 10 udblødte abrikoser og 200 g sukker. Herefter blendes saucen og er klar til servering.

Relaterede Artikler