Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Rawcakes a la Pebernødder

Pebernødder i en luksusudgave dyppet i mørk chokolade og med smag af indisk peber.

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær - Pebernødder i en luksusudgave dyppet i mørk chokolade og med smag af indisk peber. Tallerken fra Tina Marie Copenhagen Handmade, ske fra Artilleriet.

Raw cakes a la Pebernødder

Ca. 40 stk.

Det her er nok det bedste bud på sund julekonfekt. De bløde medjoul-dadler blendes med nødder og masser af krydderier, så de får smag lidt a la pebernødder. Tril dem til kugler, og nyd dem, som de er, eller vend dem i lidt smeltet mørk chokolade.

Det skal du bruge:

  • 150 g medjoul-dadler
  • 1 tsk. indisk pipli-peber
  • 100 g nødder, fx valnødder og mandler
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • Ca. 2 spsk. smeltet mørk chokolade
  • Små papirforme

Sådan gør du:

  1. Fjern stenene fra dadlerne. Stød pipli-peber i en morter. Kom dadler, nødder og krydderier i en foodprocessor, og kør, mens du gradvist tilsætter smeltet chokolade. Kør, indtil du har en sammenhængende masse.
  2. Tril massen til små raw cakes, og kom dem i små forme. Opbevar dem i en beholder med tætsluttende låg i køleskabet.

TIP: Indisk pipli-peber er så fine, at de er pynt i sig selv. De er knap så stærke som sort peber, men smager af meget og er utrolig aromatiske. Man kan støde dem i en morter og den pebrede sødme gør sig godt i bagværk.

Relaterede Artikler