Det her er nok det bedste bud på sund julekonfekt. De bløde medjoul-dadler blendes med nødder og masser af krydderier, så de får smag lidt a la pebernødder. Tril dem til kugler, og nyd dem, som de er, eller vend dem i lidt smeltet mørk chokolade.
Det skal du bruge:
150 g medjoul-dadler
1 tsk. indisk pipli-peber
100 g nødder, fx valnødder og mandler
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
Ca. 2 spsk. smeltet mørk chokolade
Små papirforme
Sådan gør du:
Fjern stenene fra dadlerne. Stød pipli-peber i en morter. Kom dadler, nødder og krydderier i en foodprocessor, og kør, mens du gradvist tilsætter smeltet chokolade. Kør, indtil du har en sammenhængende masse.
Tril massen til små raw cakes, og kom dem i små forme. Opbevar dem i en beholder med tætsluttende låg i køleskabet.
TIP: Indisk pipli-peber er så fine, at de er pynt i sig selv. De er knap så stærke som sort peber, men smager af meget og er utrolig aromatiske. Man kan støde dem i en morter og den pebrede sødme gør sig godt i bagværk.