Rawcakes a la Pebernødder

Pebernødder i en luksusudgave dyppet i mørk chokolade og med smag af indisk peber.

Pebernødder i en luksusudgave dyppet i mørk chokolade og med smag af indisk peber. Tallerken fra Tina Marie Copenhagen Handmade, ske fra Artilleriet.

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær

Raw cakes a la Pebernødder

Ca. 40 stk.

Det her er nok det bedste bud på sund julekonfekt. De bløde medjoul-dadler blendes med nødder og masser af krydderier, så de får smag lidt a la pebernødder. Tril dem til kugler, og nyd dem, som de er, eller vend dem i lidt smeltet mørk chokolade.

Det skal du bruge:

  • 150 g medjoul-dadler
  • 1 tsk. indisk pipli-peber
  • 100 g nødder, fx valnødder og mandler
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • Ca. 2 spsk. smeltet mørk chokolade
  • Små papirforme

Sådan gør du:

  1. Fjern stenene fra dadlerne. Stød pipli-peber i en morter. Kom dadler, nødder og krydderier i en foodprocessor, og kør, mens du gradvist tilsætter smeltet chokolade. Kør, indtil du har en sammenhængende masse.
  2. Tril massen til små raw cakes, og kom dem i små forme. Opbevar dem i en beholder med tætsluttende låg i køleskabet.

TIP: Indisk pipli-peber er så fine, at de er pynt i sig selv. De er knap så stærke som sort peber, men smager af meget og er utrolig aromatiske. Man kan støde dem i en morter og den pebrede sødme gør sig godt i bagværk.