Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Punch og gløgg - Anistunger

Bagværk til gløgg, punch og andre slags krydret vin må hverken være for sød eller for tung, men til gengæld gerne krydret.

© John Bendtsen

Anis matcher de klassiske gløggkrydderier kanel, nelliker, kardemomme og ingefær, og det dufter vidunderligt i dit køkken, når du bager disse fjerlette kager.

ca. 45 stk.

æg 2 store, deles i blommer og hvider
sukker 125 g
vand 1 spsk., kogende
mel 50 g
anis stødt 1 tsk.

Pynt:
flormelis
anisfrø hele

Pisk æggeblommer med vand og halvdelen af sukkeret. Pisk kraftigt. Du skal ende med en tyk, banangul creme. Pisk stødt anis i cremen. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt lidt efter lidt resten af sukkeret.

Sigt mel på æggeblommecremen, kom halvdelen af æggehvideskummet ovenpå, og rør blandingen nænsomt sammen. Derefter vendes det resterende æggehvideskum i dejen. Fyld den i en sprøjtepose med påsat rund tylle, her 16 mm (Kunst og Køkkentøj).

Sprøjt 6-8 cm lange stænger på bagepapir. De skal være lidt tykkere ved enderne end midtpå, men faconen kommer helt af sig selv, når du starter og slutter sprøjtningen. Sæt kagerne med afstand.

Drys lidt anisfrø over, og sigt en smule flormelis på kagerne. Bag dem i en 175° varm ovn i ca. 12-14 minutter. Afkøl kagerne på pladen. De løsnes med en paletkniv. Opbevares i en dåse.

Relaterede Artikler