Nem hjemmelavet marcipan

At lave sin egen marcipan er nemmere, end du tror. Smagen er ren, og marcipanen er så lækker, at den bør spises, som den er.

© Anders Schønnemann

Hjemmelavet marcipan med agavesirup

1 rulle ca. 280 g mandler 200 g agavesirup ca. 3⁄4 dl (kan fx købes i Matas).

  1. Smut mandlerne, og tør dem godt.
  2. Fordel mandlerne på en bageplade, og rist dem i ovnen ved 180 grader i ca. 5 min.
  3. Blend mandlerne til mandelmel i en foodprocessor.
  4. Tilsæt agavesirup, til massen lige netop samler sig.
  5. Pak marcipanen i bagepapir, og læg den i køleskabet i ca. 1 time.

Opbevar marcipanen på køl. Klar til brug eller til at spise, som den er. TIP Tilsæt lakridspulver, og du får en lækker lakridsmarcipan.

Relaterede Artikler