Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lidt lunt til de kolde dage

Gløgg hører juletiden til – den færdigblandede kan sagtens drikkes, men den hjemmelavede er helt vidunderlig.

© bobedre.dk

Portionen rækker til 5 personer

Du skal bruge:
1 flaske god rødvin
1 usprøjtet appelsin i skiver
½ usprøjtet citron i skiver
1 spsk. honning
1 lille hel kanelstang
10 hele nelliker
2 g tørret ingefær eller et lille stykke frisk ingefær 1 dl rosiner
1 dl smuttede, hakkede mandler
3 cl brun rom
3 cl cognac
3 cl solbærlikør

Bland rødvin med appelsin og citron i skiver, honning, kanelstang, nelliker og ingefær. Varm blandingen op til kogepunktet, og lad den trække mindst 1 time i gryden. Si drikken over i en anden gryde.

Tilsæt rosiner og mandler, varm op til kogepunktet igen, og tilsæt brun rom, cognac og solbærlikør. Hæld drikken i egnede krus eller glas, læg evt. en hel appelsinskive i hvert glas som pynt.

Alkoholfri gløgg - få den indvendige varme med en hyldedrik:
Bland 2,5 dl hyldebærsaft med 0,5 l ceylonte, saften fra 1 appelsin og 1 citron, 2 kanelstænger og 6 hele nelliker.

Varm drikken op til kogepunktet. Si krydderierne fra, og servér i to glas med appelsinskiver (usprøjtede).

Relaterede Artikler