© bobedre.dk

Lidt lunt til de kolde dage

Gløgg hører juletiden til – den færdigblandede kan sagtens drikkes, men den hjemmelavede er helt vidunderlig.

Portionen rækker til 5 personer

Du skal bruge:
1 flaske god rødvin
1 usprøjtet appelsin i skiver
½ usprøjtet citron i skiver
1 spsk. honning
1 lille hel kanelstang
10 hele nelliker
2 g tørret ingefær eller et lille stykke frisk ingefær 1 dl rosiner
1 dl smuttede, hakkede mandler
3 cl brun rom
3 cl cognac
3 cl solbærlikør

Bland rødvin med appelsin og citron i skiver, honning, kanelstang, nelliker og ingefær. Varm blandingen op til kogepunktet, og lad den trække mindst 1 time i gryden. Si drikken over i en anden gryde.

Tilsæt rosiner og mandler, varm op til kogepunktet igen, og tilsæt brun rom, cognac og solbærlikør. Hæld drikken i egnede krus eller glas, læg evt. en hel appelsinskive i hvert glas som pynt.

Alkoholfri gløgg - få den indvendige varme med en hyldedrik:
Bland 2,5 dl hyldebærsaft med 0,5 l ceylonte, saften fra 1 appelsin og 1 citron, 2 kanelstænger og 6 hele nelliker.

Varm drikken op til kogepunktet. Si krydderierne fra, og servér i to glas med appelsinskiver (usprøjtede).