© Pia Enghild

Kransekage og frisk figen

Kransekagen behøves ikke at være et højt tårn med hvid glasur. Disse mundrette stykker kan sagtens sætte gang i det nye år.

mandler 65 g
rørsukker 80 g
vanilje kornene fra ½ stang
æggehvide ½ stk., past.
figen 1 stk., frisk

Rist mandlerne i ovnen ved 180° i 10 min., og blend på foodprocessor med sukker. Lun mandel- og sukkerblandingen med æggehvide i en gryde under omrøring. Når blandingen har grødkonsistens, træk gryden fra.

Rul massen ud i ca. 1 cm’s tykkelse. Skær i små rektangler på 1 × 2 cm. Bag ved 190° i ca. 8-10 min. Skyl fignenen, og skær den i små både. Læg en figenbåd på hvert stykke kransekage, og servér.

Tip: Alternativt kan du erstatte figenen med brombær, æble eller pære.