Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hjemmelavet marcipan

Den er sjov at lave, og den smager skønt. Brug mandelmel, eller blend selv mel af smuttede mandler til din marcipan.

© Anders Schønnemann

vand 2 dl
sukker 1½ dl
mandler 200 g, smuttede

Hæld vand og sukker i en gryde, og lad det simre i 5 minutter. Blend smuttede mandler til helt fin konsistens i en food- processor eller blender. Hæld mandelmelet i en skål, og hæld sukkerlage i lidt ad gangen, rør rundt, og gentag. Marcipanen er færdig, når konsistensen er fin.

Søde facts om mandler
Størstedelen af verdens mandler kommer fra Californien. De er sprøde og søde, men kokke og små marcipanproducenter foretrækker spanske mandler, fordi de smager af mere. Du kan nemt aflæse mandlernes nationalitet: De spanske mandler har en tykkere, mørkere, grovere hinde, og så er de fladere i formen, end de lidt mere buttede, amerikanske mandler.

Relaterede Artikler