Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hjemmelavet gløgg-ekstrakt

Det er nemt at lave og smager helt utrolig godt. Og så er det en god gave til en, der elsker gløgg (og hvem gør ikke det?!)

Glöggekstrakt

© Tia Borgsmidt

Gløgg-ekstrakt

Ca. 1 liter

Hjemmelavet gløgg-ekstrakt er luksus i en travl måned. Ekstrakten skal kun tilsættes god rødvin, før du har den lækreste julegløgg.

Det skal du bruge

  1. 1 vaniljestang
  2. 150 g rørsukker
  3. 150 g brun farin
  4. 4 kanelstænger
  5. 20 hele nelliker
  6. 5 stjerneanis
  7. 1 tsk. kardemommefrø
  8. 10 peberkorn
  9. 1 tsk. allehånde
  10. 4 dl friskpresset appelsinjuice
  11. 25 g friskrevet eller skivet ingefær
  12. 1 appelsin
  13. 1 citron
  14. 1 ½ dl snaps
  15. 1 ½ dl mørk rom
  16. 4 dl portvin

Tilbehør

  1. Smuttede mandler
  2. Rosiner

Sådan gør du

  • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret. Kom vaniljesukker, den tomme vaniljestang, rørsukker, brun farin, krydderier, ingefær og appelsinjuice i en gryde, og rør godt sammen. Varm op, og lad det simre i ca. 3 min., til sukkeret er opløst. Skær appelsin og citron i skiver, og kom i gryden sammen med snaps, mørk rom og portvin. Lad ekstrakten trække under låg i ca. 3 uger et køligt sted. Er du i tidsnød, så kan 1 uge også gøre det. Men jo længere tid den trækker, des bedre.
  • Si gløgg-ekstrakten, og hæld den på fine flasker, klar til at give væk.
  • Kom rosiner og mandler i en lille pose, og giv sammen med flasken med ekstrakt.
  • Bland 1 flaske gløgg-ekstrakt med 1 flaske rødvin (men smag dig frem), og tilsæt hakkede mandler og rosiner – gerne udblødt i mørk rom.

Håndplukket til dig