Glöggekstrakt
© Tia Borgsmidt

Hjemmelavet gløgg-ekstrakt

Det er nemt at lave og smager helt utrolig godt. Og så er det en god gave til en, der elsker gløgg (og hvem gør ikke det?!)

Gløgg-ekstrakt

Hjemmelavet gløgg-ekstrakt er luksus i en travl måned. Ekstrakten skal kun tilsættes god rødvin, før du har den lækreste julegløgg.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 liter

  • 2 vaniljestang
  • 300 g rørsukker
  • 300 g brun farin
  • 8 kanelstænger
  • 40 hele nelliker
  • 10 stjerneanis
  • 2 tsk. kardemommefrø
  • 20 peberkorn
  • 2 tsk. allehånde
  • 8 dl friskpresset appelsinjuice
  • 50 g friskrevet eller skivet ingefær
  • 2 appelsin
  • 2 citron
  • 3 dl snaps
  • 3 dl mørk rom
  • 8 dl 4 dl portvin

Tilbehør

  • smuttede mandler
  • rosiner

Sådan gør du

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret.
  1. Kom vaniljesukker, den tomme vaniljestang, rørsukker, brun farin, krydderier, ingefær og appelsinjuice i en gryde, og rør godt sammen.
  1. Varm op, og lad det simre i ca. 3 min., til sukkeret er opløst.
  1. Skær appelsin og citron i skiver, og kom i gryden sammen med snaps, mørk rom og portvin.
  1. Lad ekstrakten trække under låg i ca. 3 uger et køligt sted. Er du i tidsnød, så kan 1 uge også gøre det. Men jo længere tid den trækker, des bedre.
  1. Si gløgg-ekstrakten, og hæld den på fine flasker, klar til at give væk.
  1. Kom rosiner og mandler i en lille pose, og giv sammen med flasken med ekstrakt.
  1. Bland 1 flaske gløgg-ekstrakt med 1 flaske rødvin (men smag dig frem), og tilsæt hakkede mandler og rosiner – gerne udblødt i mørk rom.